HOUTEN – Koningin Máxima komt op woensdag 29 januari naar de SVO-vakopleiding food in Houten. Ze praat daar met leerlingen en docenten over het praktijkgericht onderwijs. Vervolgens schuift ze aan bij een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers en docenten uit de sector.
In de praktijklokalen ontmoet Koningin Máxima studenten en docenten bij verschillende lessen. Zij spreken over de te leren vaardigheden, het belang van praktijklessen en de aansluiting op het werkveld. Koningin Máxima praat met foodservice-studenten over de verbinding tussen school en hun leerbedrijf. Daarnaast bezoekt zij de les vegetarisch en veganistisch koken en de vakopleiding tot slager. Ook woont zij een les bij over het ontwikkelen van innovatieve, hybride vleesproducten. De studenten van SVO-vakopleiding food hebben verschillende achtergronden en volgen een voltijds mbo-opleiding of combineren werken en leren in een bbl opleiding.
Rondetafelgesprek
Aansluitend neemt Koningin Máxima deel aan een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit het onderwijs en de sector. De gasten die aan tafel aanschuiven zijn o.a. Adnan Tekin, voorzitter MBO Raad en voorzitter SBB, Koos van Essen, Voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers, Ineke Jeuster, HR Directeur McDonald’s Nederland en Dick Slootweg, CEO BidFood Nederland. Centraal staat de vraag hoe de kloof tussen de theorie en de praktijk kan worden overbrugd, waardoor de sector personeel kan vinden en behouden. Voorzitter College van Bestuur van SVO, Roeland Buijsse: “Wij zijn dé opleider voor de foodbranche. Het is dan ook een enorme eer dat we Hare Majesteit de Koningin kunnen tonen hoe we lesgeven en hoe de samenwerking met onze branche er in de praktijk uitziet.”
Foto: RVD