IJSSELSTEIN – Feest in de historische binnenstad van IJsselstein dit weekend. Op zondag 29 september staan de winkelstraten in het teken van een culinaire ontdekkingstocht. Voor een klein bedrag kan iedereen genieten van speciale gerechten, hapjes en drankjes, allemaal bereid door lokale ondernemers. Tijdens Proef IJsselstein klinkt er ook volop livemuziek door de straten.
Winkelier Hendrik-Jan van Oostrum is een van de organisatoren. Als lid van de activiteitencommissie heeft hij het druk deze dagen. Hij vertelt erover in het radioprogramma ‘Bijna Weekend’ van Omroep Lekstroom. “Proef IJsselstein is een uniek evenement in de binnenstad van IJsselstein,” zegt hij. “En het is superleuk om te organiseren. We doen dat gelukkig met een heleboel mensen.”
Beleven en herbeleven
“De binnenstad van IJsselstein staat bekend om zijn vele terrassen, restaurants en leuke tentjes. Met dit evenement kunnen mensen kennismaken met alles wat IJsselstein te bieden heeft op dit gebied. Beleven en herbeleven,” aldus Hendrik-Jan. Hij voegt toe: “Dit is een evenement waar je eigenlijk bij móet zijn.”
Vrij binnenlopen
Een kleine 20 restaurants in de binnenstad doen aan het evenement mee. Speciaal voor de gelegenheid maken de deelnemende horecagelegenheden kleine gerechten. “Iedereen kan zondag overal vrij binnenlopen en voor een klein bedrag proeven en genieten van culinair IJsselstein.”
Livemuziek
Naast alle culinaire belevenissen is er ook livemuziek. “Verspreid door alle straten zijn er optredens van verschillende singer-songwriters,” vertelt Hendrik-Jan. “Hier zijn ook leuke prijsvragen aan gekoppeld. En het is natuurlijk ook koopzondag.”
Veel plannen
Het is de eerste keer dat dit evenement op deze manier georganiseerd wordt. “Daarom houden we het nu bewust een beetje klein. Als dit een succes wordt, pakken we volgend jaar flink door. We hebben heel veel plannen voor de komende jaren.” Hij nodigt iedereen uit IJsselstein en daarbuiten uit om zondagmiddag naar de binnenstad van IJsselstein te komen. “Kom langs en laat je verrassen!”
Foto: Aangeleverd
Luister hieronder het hele interview: