HOUTEN – Op zaterdag 8 februari organiseert Voedselschuur Eiland van Schalkwijk een aanschuifdiner in Het Gebouw in Tull en ‘t Waal. Er wordt een wintermenu bereid, dat zoveel mogelijk gemaakt is met lokale producten (of in ieder geval uit Nederland). Gitarist Frank zorgt voor de muzikale omlijsting.
Voedselschuur Eiland van Schalkwijk is een netwerk van mensen op het Eiland van Schalkwijk, die op de een of andere manier iets doen rond ‘eten en drinken produceren’. Boeren en professionele telers, maar ook moestuinders, hobby-kippenhouders, mensen met een paar hoogstambomen of een walnotenboom in de tuin. Ze vinden het leuk en goed als het Eiland van Schalkwijk zoveel mogelijk zichzelf kan voorzien van eigen eten: Voedselschuur Eiland van Schalkwijk.
Lokaal
Bestuurslid Anne Hollander: “Waarom tonnen appels hier in de buurt kweken en bij de supermarkt appels van elders (soms zelfs buitenland) zien liggen? Wij geloven in de kracht van het lokaal en duurzaam consumeren van voedsel. Goed voor het milieu, goed voor de lokale economie en voor de leefbaarheid. En door het directe contact tussen producent en consument leert de consument het voedsel meer op waarde te schatten, en minder te verspillen.”
Opgeven
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via info@voedselschuur.nl. Er kunnen maximaal 30 mensen mee-eten, dus vol is vol. Locatie is Het Gebouw in Tull en ‘t Waal, Kerkebogerd 1A. De deur is open om 18.00 uur en het diner start rond 18:30 uur.
Foto: Voedselschuur