140ste Studentenroeiwedstrijden ‘de Varsity’

Veel roeiers en roeisters zullen aanstaande zondag hun inspanning leveren tijdens de 140ste editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijden, beter bekend onder de naam ‘Varsity.’ Op 7 april 2024 zal op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten ‘de Varsity’ verroeid worden. De Oude Vier en Dames Vier zullen op het water de strijd aan gaan.

De organisatie laat op haar website weten dat de 140ste Varsitycommissie uitkijkt naar deze, nu al historische, dag aan de zuidelijke oever van het Amsterdam-Rijnkanaal.

Aan de Schalkwijkse zijde van het Amsterdam-Rijnkanaal worden tribunes en het wedstrijdsecretariaat opgebouwd. Entreekaarten zijn nodig om dit terrein te kunnen betreden. Dit evenement trekt zo’n 10.000 bezoekers vanuit het hele land en van verschillende leeftijden. Aan de Houtense zijde van het kanaal kunt u vrij langs de kant plaats nemen om naar de wedstrijden te kijken. ”Dit is geen onderdeel van het evenemententerrein. Wel fietsen er coaches van de roeiers langs die kant mee met de wedstrijd”, aldus de perswoordvoerster. “Sinds 1970 wordt de Varsity in Houten verroeid. Er is sindsdien weleens uitgeweken naar de Bosbaan, maar voornamelijk wordt er in Houten geroeid sindsdien!”

‘De Varsity’ wordt in verschillende categorieën en boten geroeid. Rond 10:00 ‘s ochtends beginnen de eerste wedstrijden. Om 16:20 roeien de dames de finale van de Oude Vier en om 17:00 is de Grote Finale van de Heren Oude Vier.

Varsity is een evenement van de KNSRB
Sinds 1883 ondersteunt de Koninklijke Nederlandse Studenten Roeibond het Nederlandse roeien en organiseert zij het Nederlands equivalent van de ‘Boatrace’ genaamd de Varsity; dé sportieve strijd tussen de Nederlandse universiteiten. Door de jaren heen zijn uit de Nationale Studentenroeiwedstrijden ook de roeiers voor de nationale Nederlandse teams voortgekomen en winnaars van Nationale, Internationale en Olympische titels.

De winnaar van de Heren Oude Vier in 2023 was U.S.R. Triton. Bij de Dames Vier was dat A.R.S.R. ‘Skadi’. foto’s: René van den Brandt

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn