Over ons

Omroep Lekstroom

Omroep Lekstroom is een publieke omroep opgericht door Stichting media Lekstroom. Omroep Lekstroom komt voort uit omroep Houten. We zijn een lokale omroep gericht op informatievoorziening over de samenleving in het gehele Lekstroom gebied.  Hiervoor maken we gebruik van verschillende kanalen, zoals onze radiofrequentie 107.3 FM, DAB+, onze website Omroeplekstroom.nl en uiteraard sociale media zoals Twitter, Instagram en en Facebook. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie aangevuld met een beperkt aantal betaalde krachten. Onze organisatie kent twee aansturingslijnen. Enerzijds is er een bestuur dat verantwoordelijk is voor de financien, beleid, in- en externe relaties en anderzijds zijn er redacties van verschillende programma’s en is er een videogroep die allemaal onafhankelijk opereren en daar waaar mogelijk samenwerken en worden geleid door een hoofdredacteur. De hoofdredacteur werkt nauw samen met de Redactie Raad, waarvan hij tevens voorzitter is.

Publieke multi lokale omroep

Omroep Houten is een publieke lokale omroep. Dat betekent dat wij content produceren voor verschillende doelgroepen in de Houtense samenleving. We leggen over deze evenwichtige spreiding verantwoording af aan het Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO) waarin vertegenwoordigers van deze doelgroepen zitting hebben. Wij hebben op dit moment nog een financiële basis doordat de gemeenten in ons verzorgingsgebied  ons bekostigen op grond van de Mediawet. Binnen de ruimte die de Mediawet biedt mogen wij aanvullende financiering ontvangen, waarmee we nog extra onze doelstelling nastreven: we zijn graag een multimediaal informatieplatform dat voorziet in de informatiebehoefte van de inwoners in het Lekstroomgebied. Belangrijke kernwoorden voor ons zijn:

  • Eenduidige uitstraling
  • Betrouwbaar
  • Herkenbaar
  • Betrokken
  • Duidelijk zichtbaar
  • Onafhankelijk

Het PBO

Omroep Lekstroom is een lokale publieke omroep en het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) speelt daarin een hoofdrol. Een PBO maakt een omroep publiek omdat in dat orgaan mensen uit alle gemeenten en stromingen zitting hebben. Dit voor een publieke omroep wettelijk verplichte orgaan heeft als taak het programmabeleid van het Bestuur van Omroep Houten kritisch te volgen en de uitvoering van dit beleid te toetsen. Tegenwoordig wordt het PBO ook wel genoemd: ‘het orgaan dat het beleid voor het media-aanbod bepaalt’.

Verantwoording

Op de website van Transparante ANBI kom je uit bij ons beleidsplan, de jaarverslagen en de financiële verantwoording.

Het bestuur van stichting Media Lekstroom:

  • Voorzitter: Geert Gerritse
  • Secretaris: Henk Donker
  • Penningmeester: Ben de Kraker
  • Algemeen Bestuurslid: Isolde Vega
 

De hoofdredacteur -en dus journalistiek eindverantwoordelijk- is:
Jos Mittelmeijer (hoofdredacteur@omroeplekstroom.nl). Hij is tevens voorzitter van de Redactie Raad. De Redactie Raad bestaat uit: René Spelt, Melissa Oppelaar, Brigitte ter Braak, Dennis Ketelaar, Bas Heijkamp en Charles Verwimp.

Contact

Wil je in contact komen met het bestuur of de leden van het PBO? Heb je tips of vragen of zou jezelf een actieve rol willen spelen binnen de omroep? Via onderstaande button kan je eenvoudig via onze contactpagina kiezen via welk kanaal je ons wilt benaderen.

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill