Missie

Als publieke lokale omroep wil Omroep Lekstroom er zijn voor alle inwoners binnen het verzorgingsgebied. Omroep Lekstroom heeft als doel om te fungeren als een platform dat inwoners van het Lekstroomgebied verbindt door middel van het bieden van nieuwsvoorziening, duiding en achtergrondverhalen die passen bij de lokale behoeftes binnen het gebied. Het brengt inwoners dichter bij elkaar en kan fungeren als een brug tussen lokale politiek en inwoners.

De omroep houdt de lokale verschillen binnen en tussen de verschillende gemeentes in het oog en zorgt ervoor dat alle doelgroepen gehoord en bereikt worden. Hier ligt een belangrijke rol voor de lokale PBO’s, welke als wortels in de lokale samenleving fungeren.

Daarnaast is het belangrijk om het publieke karakter van Omroep Lekstroom te benadrukken. Anders dan bij commerciële media-instellingen maak een publieke lokale omroep keuzes op basis van het publiek belang. De omroep zorgt ervoor dat zij zicht houdt op het nieuws, de duiding en de achtergrondverhalen die niet worden gebracht door commerciële media-instellingen om zo een gezonde aanvulling te zijn op het lokale medialandschap.

Als lokale publieke omroep wil Omroep Lekstroom met originele verhalen, in tekst, beeld en geluid, een eigen kijk op de leefomgeving en de mensen binnen dit gebied laten zien.

Met dank aan

Wij zijn in de transitie van lokale  omroep Houten naar regionale omroep Lekstroom financieel ondersteund door het Mediafonds van de Provincie Utrecht. Die ondersteuning heeft het mogelijk gemaakt om naast een haalbaarheidsonderzoek ook de nieuwsvoorziening te professionaliseren.

Visie

Omroep Lekstroom heeft zichzelf als doel gesteld om te fungeren als pionier in het medialandschap. Waar het lokale medialandschap de komende jaren veranderd, wil Omroep Lekstroom een lans breken voor het in het oog houden van de lokale betrokkenheid van de inwoners. Als eerste multi lokale omroep van Nederland wil zij hier graag een voorbeeldfunctie spelen in het bestel van lokale-en streekomroepen.

Door de lokaal gewortelde PBO’s wordt het lokale karakter van Omroep Lekstroom benadrukt. Zij wil zich onderscheiden met journalistieke verhalen over de directe leefomgeving van haar doelgroepen, het zichtbaar maken van consequenties van lokaal beleid, het belichten van culturele verschillen en overeenkomsten en het evenwichtig informeren van inwoners van het Lekstroomgebied.

Het is daarnaast de ambitie van Omroep Lekstroom om naast een pluriforme doelgroep ook een pluriforme groep makers te hebben en hiermee een platform van en voor de inwoners in het Lekstroomgebied te worden. Het is daarom de ambitie om, mede door het actief inzetten van de netwerkfunctie van de verschillende PBO’s, vrijwilligers en professionals te werven met achtergronden uit de hele lokale samenleving.

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn