Project ‘Betere Buurten’ in Zuilenstein

In twee buurten in de Nieuwegeinse wijk Zuilenstein is het project Beter Buurten van start gegaan. Het gaat om het gebied in de Bazuinlaan en Carillonlaan. Dit ligt tussen de Sweelincklaan, de Manonsingel en de trambaan. In deze negende Betere Buurt in Nieuwegein gaat de gemeente samen met inwoners, basisscholen, Reinaerde, Portaal en andere betrokkenen aan de slag om de buurt op te knappen.

Om erachter te komen waar de buurt behoefte aan heeft en welke dromen en ideeën er voor de buurt zijn, is begonnen met de verkenningsfase. Tijdens buurtgesprekken is er met veel mensen gesproken. Inwoners zijn volgens de gemeente tevreden over hun buurt en wonen er met veel plezier. Wel zijn er aandachtspunten zoals de verkeerssituatie bij het brengen en halen bij de scholen, hardrijders in de buurt het onderhoud van het groen.

Wethouder

Wethouder Betere Buurten Guido Bamberg was aanwezig bij de buurtgesprekken: ,,Goed om te zien dat inwoners van jong tot oud en van nieuwkomer tot bewoner van het eerste uur naar de buurtgesprekken kwamen om kennis te maken en ons te vertellen wat zij van de buurt vinden. Hierdoor zijn we te weten gekomen wat er zo leuk is aan de buurt en ook van wat we met elkaar kunnen aanpakken en
verbeteren. Dit is een mooi uitgangspunt om aan de slag te gaan.”

Alle informatie die tijdens de verkenningsfase naar voren komt, wordt teruggekoppeld terug aan de buurt. Na de zomer verwerkt men de kansen in het ontwerp voor de openbare ruimte.

Keuze voor de buurt
De wijk Zuilenstein is door de gemeente uitgekozen, omdat de buurt 40-50 jaar oud is en dat zie je buiten. Op meerdere plekken zijn straten en stoepen verzakt en zorgen te grote bomen voor overlast.

Kijk voor meer informatie over Betere Buurten op: www.ikbennieuwegein.nl/beterebuurten.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn