‘Er is zondag in Nieuwegein van alles te doen’

Komende zondag is er de hele dag van alles te doen in Nieuwegein. Op die dag viert het dorp de start van het culturele buitenseizoen. Ton Vermeulen, Havenmeester van Museumwerf Vreeswijk, weet er alles van.

Ton Vermeulen zit al flink in spanning. Zondag is in ‘zijn’ Nieuwegein de derde editie van de ‘Dag van de Vaart’. ,,Dat houdt in dat het vaarseizoen, wandelseizoen en het fietsseizoen officieel geopend worden”, legt hij uit. ,,Dat doen we in de kernen Jutphaas en Vreeswijk. Tientallen organisaties hebben activiteiten georganiseerd op deze dag.”

Levendige stad

Burgemeester Van Beukering opent de dag om 11.30 uur in Jutphaas in de Herenstraat bij ‘t Sluisje. ,,Zij komt aan per boot. Na de officiële opening zijn er tal van activiteiten voor jong en oud.”

,,Je zou denken dat het vooral om de vaart gaat, maar het is van alles. De stichting Kunstgein zorg dat er getekend en geschilderd kan worden, er is een klimaatfietstocht, er worden ijskoffie en ijsthee geserveerd met Macarons. In de dorpskerk zijn activiteiten. Eigenlijk is het overal in Nieuwegein feest. Het hele programma kunnen mensen vinden op de website. Als je je op deze dag verveelt is er iets mis met je. Nieuwegein is een levendige stad geworden.”

‘Booming’

Naast de dingen die per voet of fiets te bezoeken zijn, worden er ook rondvaarten in Jutphaas en Vreeswijk georganiseerd. ,,Nieuwegein is een openluchtmuseum. Er is zoveel te zien en te beleven”, vindt Vermeulen. Drie jaar geleden hebben we bedacht dat we dat konden laten zien aan mensen. In de loop der jaren is het evenement groter geworden. Nu is het enorm en doen bijna alle organisaties mee. We zijn booming geworden.”

,,Toen Nieuwegein vijftig jaar bestond zijn we rondvaarten aan gaan bieden voor Nieuewegeiners die hun eigen stad wilden bewonderen. Dat was eigenlijk het begin. Nu doet iedereen mee en zijn we groter geworden”, zegt Vermeulen die ook de toekomst van de feestelijke dag zonnig in zit. ,,We blijven bezig. Nu al worden we benaderd door mensen die volgend jaar ook mee willen doen.”

Het volledige programma van De Dag van de Vaart is hier te bekijken.

Klik hier om het interview met Ton Vermeulen terug te luisteren:

Dit artikel is een coproductie met Ruben Driessen

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn