Dames HC Houten spelen ‘volwassen’ gelijk tegen Eindhoven

De damesploeg van HC Houten heeft zondagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Eindhoven. ,,Voor veel van ons voelde het als twee punten verliezen”, zei verdedigster Britt van der Heijden na afloop tegen Omroep Lekstroom.

De Houtense vrouwen zitten in een benarde positie waarin de punten zeer hard nodig zijn om degradatie of play-outs te voorkomen. ,,Eindhoven stond één plek onder ons. Deze wedstrijd hadden we moeten winnen”, vond Van der Heijden. ,,Winst had voor een groter gat gecreëerd.”

Trots gevoel

Toch zag de verdedigster genoeg aanknopingspunten om positief over te zijn. ,,We hebben een mooie, volwassen, wedstrijd gespeeld. Het samenspel was goed en er zijn mooie acties gemaakt. Dat was fijn om te zien. Het was jammer dat we de wedstrijd niet naar ons toe konden trekken. Toch kijk ik op deze wedstrijd terug met een trots gevoel.”

Door het gelijkspel staat HC Houten nu niet meer op de tiende plaats. ,,Gelukkig, want dat is een spannende plek omdat je dan play-outs kan gaan spelen. We zijn nu op plek negen gekomen omdat de concurrent verloren heeft. We hebben één punt voorsprong. Dat is inderdaad weinig, maar we moeten nog tegen de nummer negen spelen op 5 mei. Dan spelen we wel thuis, dus dat is een voordeel.”

Volgende week spelen de vrouwen van HC Houten in Amstelveen tegen AMVJ. ,,Die staan op de twaalde plek, maar ik verwacht een taaie wedstrijd. Het is belangrijk dat we dan ons koppie er bij houden.”

 

Dit artikel is een co-productie met Ruben Driessen

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn