Een avond Rock ‘n Roll met The Wieners

Rock ‘n Roll band The Wieners is bekend van de succesvolle ‘tributes to’ The Everly Brothers en Buddy Holly. Ze worden geroemd door het zingen van één nummer van bekende artiesten zoals Elvis Presley, Johnny Cash en Roy Orbison. Op 20 april vertonen ze hun muzikale kunsten in Theater aan de Slinger. 

Jaap Wijn, één van de bandleden van The Wieners, heeft zin deze avond: “We proberen de zangers echt goed na te doen, om de herinnering zo goed mogelijk op te wekken. Dat vinden wij leuk, met gitaargeluiden en achtergrondgeluidjes. Om écht de sfeer van het oude nummer op te halen.”

Classic Rock ‘n Roll
We gaan voor dit genre en de bekende zangers terug naar de jaren ´50: “Dat is de eerste popmuziek, het tijdperk voor The Beatles. Dan moet je denken aan aan een jonge Elvis en Johnny Cash in zijn beginjaren.”

Fascinatie
The Wieners waren al vroeg gegrepen door dit genre: “Ik ben wel begonnen met de sixties, daar hadden we platen van liggen thuis. Dan lees je dat The Beatles inspiratie hadden opgedaan van Carl Perkins, The Everly Brothers en Buddy Holly. Zodoende heb ik er een fascinatie aan overgehouden. Buddy Holly is echt mijn favoriet.”

120 shows per jaar
The Wieners treden ruim honderdtwintig keer per jaar op: “Het is nog een heel levendige scene en er zijn nog veel Rock ‘n Rollers die gaan dansen en zich dan helemaal verkleden in die stijl. We zien dan ook veel dezelfde mensen bij dezelfde shows.”

Verhalen
The Wieners voorzien de muziek van interessante, en soms komische, ontroerende anekdotes over de legendarische pophelden, waarvan de meeste op tragische wijze aan hun eind kwamen: “In het theater kan er natuurlijk niet gedanst worden, en dan voorzien we het publiek van leuke anekdotes.”

Tickets zijn beschikbaar via de website van Theater aan de Slinger.

In onderstaande fragment vertelt Jaap ook waar de naam ‘The Wieners’ vandaan komt. Luister het nu terug:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn