Feestelijke opening kunstgrasveld SBO De Wissel en Schonauwen

Onder het geschal van de tune van de Champions League kwamen afgelopen vrijdagmiddag alle kinderen van de school SBO De Wissel naar buiten gelopen. Bij het naast het schoolplein gelegen gloednieuwe enorme kunstgrasveld werden zij opgewacht door veel ouders en andere belangstellenden. Als ware kampioenen betraden de scholieren onder luid applaus het veld.

Nog minder dan een jaar geleden had de leerlingenraad van de school het signaal gegeven dat het echt gedaan moest zijn met het lelijke en hobbelige betontegelveld dat er lag. Hier kon niet meer fijn op gespeeld worden. Te vaak struikelden zij over de schots en scheefliggende tegels. Ook de buurtkinderen van de wijk Schonauwen hadden in diezelfde periode eenzelfde signaal afgegeven aan de ouders.

De scholieren starten zelf met de geldwerving de actie Kunst voor kunst(gras). Met als eindresultaat dat ze in december ruim € 71.000,– hadden opgehaald en daarmee ook het Jeugdjournaal haalden. En vandaag was het zover. Nadat de kinderen zich om het veld hadden opgesteld kwam de burgemeester het veld op met de tune waarop FC Utrecht dat normaal in de Galgenwaard doet.

Met een fraaie speech waarin de kinderen werden geroemd en vervolgens een trap op het doel opende Gilbert Isabella officieel het nieuwe veld. Daarna nam hij in pak en met ambtsketting spontaan plaats in het doel en mochten de kinderen tot hun grote vreugde een penalty nemen op de burgemeester! Daarna pakte hij met enkele kinderen een grote kist uit met nieuw sport- en spelmateriaal om te gebruiken met het nieuwe veld.

Directrice Saskia Schouten legde aan het aanwezige publiek uit wat sport betekent voor kinderen van haar school: bewegen is an sich al belangrijk, maar het bevordert ook de leerprestaties! Voorzitter Auke de Wit legde aan het gehoor uit dat zijn Rotary Club Houten-Castellum (RCHC) zich al sinds jaar en dag inzet voor de jeugd van Houten en daarom blij en trots is met het resultaat. Martijn Wiena vertelde namens de buurt dat sinds het veld vorige week in gebruik is genomen er direct dagelijks door veel kinderen gebruik van wordt gemaakt.

Vervolgens was het aan wethouder Ria Frowijn (onderwijs en sport) om het bord te onthullen waarop alle donerende bedrijven en instellingen genoemd zijn, waarvan de meesten aanwezig waren. Tijdens de lunch, namen de schoolkinderen met zichtbaar veel plezier, met een spelletjescircuit, hun veld in gebruik. Tussendoor smulden ze bij de pannenkoekenwagen op het schoolplein.

Toen de schooltijd erop zat betraden de leerkrachten het veld om het op te nemen tegen een gecombineerd team van leden van RCHC en ouders van de buurtkinderen. Onder luid gejuich van de kinderen werden de onderwijzers in een bloedstollend spannende wedstrijd aangevuurd naar een 8-7 overwinning. Vervolgens was het aan de buurtkinderen om samen met de schoolkinderen tegen en met elkaar te voetballen op het veld. En zoals iedere dag, totdat je vader of moeder je naar binnen roept

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn