Korfbal: Fortissimo verliest van zichzelf en vertrekt puntloos uit Utrecht

De korfballers van Fortissimo hebben de uitwedstrijd tegen HKC (U) zaterdagmiddag verloren. In het Hoogravense Utrecht werd het 15-13.

,,We hebben van onszelf verloren”, vond Fortissimo-trainer Bert van Drongelen kort na afloop van de nederlaag. Hij was vóór de wedstrijd nog positief gestemd. ,,Als beide ploegen hun normale niveau halen, winnen wij. Ik heb er een goed gevoel over.” Dat goede gevoel hield ook even aan, want in de openingsfase schoten de IJsselsteinse korfballers overtuigend uit de startblokken. Een snelle voorsprong van 1-0, werd eenvoudig uitgebouwd. ,,Misschien was dat ook onze valkuil”, dacht Van Drongelen na afloop. ,,We kwamen te gemakkelijk op voorsprong. Daarna waren slordig aan de bal en maakten we te veel fouten. Daardoor kon HKC snel aansluiten en zelfs op voorsprong komen.”

De fase voor de rust liep HKC dan ook gemakkelijk uit naar een 8-4 voorsprong. ,,Wat ik in de kleedkamer heb gezegd? Ik ben niet tekeer gegaan, want mijn spelers hebben al genoeg pijn. Ik heb vooral de rust bewaard en aangegeven dat er niks aan de hand was. Ik heb ze er ook aan proberen te herinneren dat we in de zaal ook met 8-4 achterkwamen tegen deze ploeg. Toen gingen we uiteindelijk met de overwinning aan de haal.” Toch lukte het Fortissimo niet om in de tweede helft langszij te komen ondanks een tussensprint die deed vermoeden dat het nog spannend zou worden, maar verder dan een punt verschil in achterstand kwam het niet. ,,We waren gewoon niet goed genoeg vandaag”, baalde Van Drongelen. ,,Dan kun je allerlei excuses gaan zoeken, want ik mistte een speler, maar dat mag geen reden zijn. Als team hebben we het gewoon niet goed genoeg gedaan.”

Titelaspiraties

De nederlaag is een flinke teleurstelling voor de IJsselsteiners die hebben uitgesproken voor het kampioenschap te willen gaan. ,,Maar er is nog geen man overboord”, weet Van Drongelen. ,,Natuurlijk moeten we winnen van tegenstanders als Koveni en HKC om het vervolgens uit te vechten met Sparta Nijkerk. Van Koveni wonnen we twee weken geleden, vandaag lukt het niet tegen HKC. Volgende week is het Koningsdag en er is nog een vrij weekend. Daarna spelen we in Nijkerk tegen Sparta. Dat is een pittige tegenstander, maar we doen nog steeds gewoon mee om de titel. Dan moeten we wel beter spelen dan vandaag.”