Handbal Houten verliest van Aalsmeer

L. van Raak Milieutecniek/Handbal Houten voert een strijd tegen degradatie dit seizoen. In de derde wedstrijd van de HandbalNL League werd er na naderlagen tegen Volendam en Hurry-up ook verloren in de thuiswedstrijd tegen Green Park Handbal Aalsmeer. Het werd 33-42 voor de uitploeg. 

Er werd gestart met twee verrassende namen in de basisopstellingen. De twintigjarige Ryan Smulders kreeg het vertrouwen van trainer/coach Job Reumer en de zeventienjarige cirkelspeler Mads Kamts, die eerder deze week na proeftrainingen bij Jong Oranje te horen kreeg dat hij welkom bleef, stond ook in de startformatie.

Snelle achterstand
Handbal Houten kwam snel op een aanzienlijke achterstand van 6-12. De eerste doelpuntenmaker van de thuisploeg zal al snel dat het misging: ,,Aalsmeer kwam vooral op ervaring goed door onze dekking”, legde Ruben de Bok. ,,Ook de samenwerking met de keeper was niet optimaal.”

Positieve punten
Ondanks de nederlaag werd het publiek getrakteerd op een aantal mooie doelpunten. Een fijn onderhand schot van Kevin Suiters, een prachtig knikworp van Bram Versteegden en jongeling Mads Kamst die vanaf de cirkel scherp was. Dit was echter niet voldoende voor de Houtenaren:,,Ik denk dat we prima gespeeld hebben”, zegt De Bok. ,,Als team stonden we beter. Dat kun je ook zien aan de scores. We hebben vanaf elke positie doelpunten gemaakt. Het is jammer dat zij in de tweede helft konden uitlopen.”

Transfer Wessel Blokzijl
Deze week werd bekend dat Wessel Blokzijl, die bedrijvig was tijdens de wedstrijd met een aantal doelpunten, de overstap maakt naar het Belgische Pelt.

Terechte nederlaag

,,Ik denk dat de nederlaag kleiner had kunnen uitvallen als we het beter hadden gedaan in de dekking”, baalt De Bok. ,,Maar dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd. De komende week hebben we iets om aan te werken.”

Zaterdag 4 mei vervolgt Handbal Houten de competitie met een thuiswedstrijd tegen KEMBIT Lions

Dit is een co-productie met Danny van der Linden

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn