Houtense hockeyheren verzekeren zich van play-offs

HOUTEN – De heren van HC Houten hebben op een zonovergoten sportpark de Meerpaal een overtuigende 5-0 overwinning geboekt tegen IJssel. Na een moeizame eerste kwart wisten de heren in het vervolg van de wedstrijd vijf keer het net te vinden.

Aanvoerder van Jordy van Dort was tevreden: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. In het eerste kwart moesten we even inkomen, maar daarna speelden we een goede pot.” Met deze overwinning en nog twee wedstrijden te spelen in de competitie, hebben de heren de play-offs voor promotie binnen. De nunmer drie van de competitie (Zoetermeer) staat op acht punten achterstand en kan HC Houten niet meer inhalen.

Uitblinkende keeper
De keeper van HC Houten onderscheidde zich met een aantal goede reddingen. Dit wilde Jordy niet onbenoemd laten: “Een shout-out naar onze keeper Roemer van Eunen. Het is altijd fijn om de nul te houden, en vandaag was dat het geval.”

Kampioenschap
Het kampioenschap hebben de heren niet in eigen hand. Hudito staat één punt voor en zij moeten dus een misstap maken: “Helaas heeft Hudito vandaag gewonnen. We spelen dus nog twee wedstrijden en die moeten we winnen. Hopelijk maakt Hudito nog een misstap, dan worden we kampioen. We zijn wel blij dat de play-offs zeker zijn”, sluit Jordy tevreden af.