Houtense Kunstfietsdagen druk bezocht

De 27ste editie van de Kunstfietsdagen werd vrijdagavond 12 april geopend in het Theater aan de Slinger. De opening werd druk bezocht door kunstliefhebbers en de exposerende kunstenaars. Na een warm welkomstwoord door Wim Vleeskens voorzitter van Kunst om de Hoek, werd het openingswoord uitgesproken door Arjen Berendse, de directeur van Theater Aan de Slinger.

In zijn speech memoreerde Arjen dat kunst vaak emoties oproept, soms minder prettige zoals onbegrip of zelfs boosheid over bepaalde kunstwerken of kunstenaars, maar dat kan aanleiding zijn om over onszelf na te denken en te proberen een oordeel uit te stellen.

In de foyer en in de JTS-zaal werd de gezamenlijke expositie van alle ruim 50 kunstenaars met veel belangstelling bekeken. Zaterdag en zondag ontvingen de kunstenaars, en kunstverenigingen, hun gasten met veel enthousiasme. Er waren circa tien  kunstenaars die voor het eerst meededen en er waren een paar oude bekenden die na jaren van afwezigheid weer terug waren.

Het mooie weer op beide dagen hielp goed mee om veel mensen op de fiets te krijgen. Op weg naar een (groot) aantal van de deelnemende kunstenaars op ongeveer 30 verschillende locaties, verspreid over heel Houten. Opvallend was de enorme diversiteit in de kunstobjecten, materialen en werkwijzen. Alles werd door de kunstenaars zelf vol passie uitgelegd en soms zelfs gedemonstreerd. Zo ontstonden mooie gesprekken over de getoonde kunst.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn