Inloopavond over noodopvang in Beursfabriek

Het college van Burgemeester en wethouders van Nieuwegein heeft het voornemen om de crisisnoodopvang in de Beursfabriek om te zetten naar een noodopvang voor de duur van zes maanden. Het college neemt op 16 april een besluit. Voorafgaand aan dit besluit wil de gemeente met de buurt in gesprek. Dit doet de gemeente tijdens een inloopavond op 10 april van 19.00-20.30 uur in het NBC (Blokhoeve 1, Nieuwegein).

“Het college heeft het besluit onlangs genomen. Er komt nu een inloopavond, omdat daar nu ook tijd voor is. De vorige keer was daar geen tijd voor”, zo vertelt een woordvoerster van de gemeente. Toen de asielzoekers hun intrek namen in het gebouw was er sprake van crisisnoodopvang en werden de asielzoekers in een crisissituatie opgevangen. Sinds 18 maart worden in de Beursfabriek 200 asielzoekers opgevangen. De crisisnoodopvang is voor 30 dagen en duurt tot 17 april 2024. Het COA doet nu een dringend beroep op de gemeente om de opvang langer open te houden. Reden hiervoor is het nog altijd grote tekort aan opvangplekken. Als de opvang langer dan 30 dagen in gebruik blijft, stopt de crisisnoodopvang en wordt de opvanglocatie een noodopvang. Er zijn dan meer voorzieningen nodig om de opvanglocatie geschikt te maken voor een langere periode en de kwaliteit van de locatie voor de asielzoekers te verbeteren.

Begeleiding asielzoekers
Het COA, de Veiligheidsregio Utrecht en de gemeente begeleiden de asielzoekers tijdens hun verblijf in Nieuwegein. Er is 24 uur per dag toezich en begeleiding aanwezig op de locatie. Ook is er inmiddels een activiteitenprogramma voor de asielzoekers.

Beursfabriek is een evenementenlocatie aan de Symfonielaan 5. De asielzoekers verblijven op de 1e verdieping. De evenementen die gepland staan, gaan gewoon door. Deze evenementen worden gehouden op de begane grond. Bezoekers gebruiken de hoofdingang aan de voorkant van het gebouw.
Heeft u als omwonende of ondernemer in de buurt overlast? Dan kunt u dag en nacht bellen met de opvanglocatie via 06-42 35 84 24. Als u vragen of zorgen heeft, kunt u mailen naar informatiepunt-vluchtelingen@nieuwegein.nl. Als u als vrijwilliger iets wilt betekenen voor de asielzoekers, kunt u ook mailen naar dit mailadres.

Op de foto de voorkant van de Beursfabriek. foto: via gemeente Nieuwegein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn