Kinderraad krijgt toezeggingen wethouders over speeltoestellen

De kinderraad vergaderde op 23 april 2024 in de raadzaal van het gemeentehuis met de gemeenteraad van Houten en het college. Er werd gedebatteerd aan de hand van de stelling: Er moeten meer ingerichte speelplekken komen voor 10 tot 14-jarigen. Drie kinderen in die leeftijd voerden het woord over de stelling. Kinderen zouden dan vaker naar buiten gaan, meer bewegen en het zou een goede ontmoetingsplek zijn voor kinderen. Kinderburgemeester Mats Berlijn toonde zich onder begeleiding van burgemeester Isabella al een goed leider van de vergadering en vroeg kritisch door bij de wethouders; “Wanneer komt dat nieuwe beleid?” “Snel”, antwoordde wethouder Vermeulen.

Eén van de kinderen opende de vergadering met de vraag wat de gemeente doet om kleine scholen zoals die in ’t Goy te laten bestaan? Raadsleden Dubbink (PvdA) en Stiekema (VVD) en de Heer (CDA) gaven aan dat het bouwen van huizen waarin gezinnen met kinderen kunnen wonen belangrijk is. Tom wilde weten waarom burgemeester Isabella zo graag burgemeester wilde worden. Isabella antwoordde met een kwinkslag dat hij vaak taartjes krijgt wanneer hij ergens op bezoek gaat en dat hij die wel lekker vindt.

Speeltoestellen
Mevrouw van Rees van de CU vond het echt een goede stelling. Staman(D66) sloot zich daarbij aan. “Vaak heb je kinderspeelplekken voor jongere kinderen of plekken voor kinderen die weer ouder zijn.” Wethouder van den Berg deed de toezegging om samen met de kinderen in Houten te willen kijken naar de mogelijkheden. Mevrouw Van Erp (GL) stelde voor te kijken naar schoolpleinen en eventueel tegen schoolgebouwen aan klimmuren te bouwen. Wethouder Frowijn van onderwijs gaf aan dat het daardoor weer ingewikkeld werd. Scholen bepalen zelf wat ze op hun plein (laten) plaatsen. Meer speeltoestellen voor deze leeftijdsgroep zou ook in nieuw beleid moeten komen. Wethouder Vermeulen gaf aan daar snel mee aan de slag te willen gaan. Toen kwam nog de suggestie voor een plek waar je hutten mag bouwen. Wethouder van den Berg deed de toezegging om een delegatie van de raad te gaan kijken bij een locatie in een andere gemeente waar je hutten mag bouwen. In de gemeente Houten worden boomhutten vaak weggehaald door medewerkers van de gemeente wanneer er klachten komen dat het groen wordt vernield. “Niet eerlijk”, vond Mats. “Daar hebben de kinderen dan tijd ingestoken en dan wordt het weggehaald.”

foto’s René van den Brandt

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn