Lintjesregen 2024: Koninklijke onderscheiding voor twee inwoners IJsselstein

“Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd…” Met deze woorden werden twee inwoners van IJsselstein vandaag in het Historisch Stadhuis verrast. Ze ontvingen een Koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten en inzet voor de stad en samenleving. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Patrick van Domburg.


Mevrouw Maatje Hage
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Hage zet zich al lange tijd belangeloos in voor haar medemens. Het christelijk geloof is hierbij haar leidraad. Zo stond ze aan de basis van een Alphacursus en later de Alpha Bijbelkring waardoor mensen op een laagdrempelige manier kennis konden maken met het christelijk geloof. Ook mensen in psychische nood konden op haar steun rekenen. Aan gevangenen bood zij jarenlang een luisterend oor en regelde zij praktische zaken.

Onderlinge verbinding
Ondanks haar respectabele leeftijd is mevrouw Hage nog steeds actief. Ze helpt andere ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Dat doet ze door boodschappen te doen, een spelletje te spelen of een wandelingetje te maken. Zo was en is mevrouw Hage van grote betekenis voor veel mensen. Vanuit de werkgroep Hart & Hand zette mevrouw Hage zich in voor de onderlinge verbinding binnen de geloofsgemeenschap van de Hervormde gemeente.


De heer J.G.M. Kromwijk
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Het maatschappelijke leven van de heer Kromwijk kenmerkt zich door een grote betrokkenheid vanuit diverse bestuurlijke functies.

Hij was raadslid en wethouder voor het CDA in IJsselstein en bestuurder van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. In die functies toonde hij zich een sociaal betrokken bestuurder met een groot hart voor het welzijn van anderen. Als lid en voorzitter van de Raad van toezicht van het Cals College gidste hij het bestuur van de scholengemeenschap door een periode van grote verandering. Ook bij de toenmalige IJsselsteinse woningbouwvereniging was de heer Kromwijk een baken in een roerige tijd. In samenwerking met anderen toont hij een aanstekelijk enthousiasme en positiviteit. Hij was en is altijd bereid om te helpen en raad te geven.

Onuitwisbaar stempel
De heer Kromwijk is altijd ondernemer gebleven. Zijn boerderij aan de Noord-IJsseldijk maakte plaats voor jachthaven Marnemoende waarvan hij nog steeds directeur is. Met zijn ondernemerschap, persoonlijkheid en kennis van de overheid, de gebouwde omgeving en het landelijk gebied heeft de heer Kromwijk een onuitwisbare stempel gedrukt op IJsselstein.

Foto: Gemeente IJsselstein

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn