Marc van Vugt presenteert muzikale vrienden in Houtens theater

De Houtense gitarist, componist en Edison Award winnaar Marc van Vugt stelt op zaterdag 6 april in zijn ‘theater-huiskamer’ zijn muzikale vrienden aan je voor. In het radioprogramma The Sunday Move vertelde hij hier met plezier over.

Van Vugt maakt met regelmaat het programma Marc Meets om beginnende theatermakers kennis te laten maken met het publiek. ,,Ik denk dat ik al bijna vijftig jaar als gitarist bezig ben. Ik ben vroeg begonnen. Volgens mij was ik een jaar of tien, elf”, vertelt Van Vugt. ,,Ik heb zelf nooit gezien dat ik talent had. Ik wist wel al heel snel dat ik graag iets wilde met muziek. Dat is gebeurd toen ik het eerste akkoord van ‘A Hard Days Night’ van The Beatles hoorde. Die kick heb ik nog steeds. Dat is wat muziek met mij deed en nog steeds doet.”

En met succes! Van Vugt werd, samen met Ineke Vandoorn beloond met een Edison Award. ,,Ineke Vandoorn en ik hebben ooit een cd opgenomen waarmee we een Edison hebben gewonnen.” Het bracht hem de wereld over. ,,Ik heb samen met Ineke een grote tour door Canada gedaan. Van oost naar west Canada. Dat was erg indrukwekkend.” Toch keert Van Vugt altijd terug in Houten. ,,Home is where the heart is.”

Mooie songs

In theater ‘Aan de Slinger’ staat Van Vugt komend weekend voor het achtste jaar. ,,Tegenwoordig doe ik er vier concerten. Vroeger deed ik er acht per jaar. In de kleine zaal van het theater ontvang ik twee of drie bevriende musici. We komen dan in de middag bij elkaar en dan maken we het programma voor de avond. Dus wat de mensen precies kunnen verwachten is moeilijk te voorspellen. Pas op de middag voor het concert zetten we dat vast. Ik weet wel dat we mooie songs gaan brengen.”

Namen als Cor Bakker en Alain Clarke waren ooit te gast. Op zes april zijn zangeres Sanne Rambags, gitarist Bram Stadhouders en zangeres/pianist Ineke Vandoorn te gast. Zij zorgen voor lyrische songs en spannende improvisaties. Ook spelen ze nummers die ze zelf hebben uitgebracht op hun eigen albums.

Luister hier het fragment van The Sunday Move terug:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn