Motorclub Nieuwegein start dit weekend het seizoen

De officiële opening van het motorseizoen staat dit weekend op de planning. Aankomende zondag, toevallig ook ‘De dag van de Motorrijder’, vindt de openingsrit plaats bij Motorclub Nieuwegein. In de radio-uitzending ‘Bijna Weekend’ van Omroep Lekstroom spreekt Rob van der Werff met voorzitter Rinus de Jager. 

De voorzitter kijkt al een tijd uit naar deze dag: “We beginnen om negen uur en dan wordt eerst de geluidsmeting van de motor uitgevoerd, daar zijn regels voor. Om tien uur hijs ik de vlag van de club omhoog en dat is het officiële startsein van het nieuwe seizoen. Om half elf gaan we in groepen van vijf honderdvijftig kilometer te rijen.”

49ste verjaardag 

De Motorclub Nieuwegein bestaat dit jaar negenenveertig jaar: “De motorclub Nieuwegein is een club die al bijna vijftig jaar bestaat en vijfentachtig leden heeft. Wij richten ons met name op het rijden van tourritten. Wij hebben een hele fanatieke tourcommissie en dat betekent dat wij ongeveer vijfentwintig ritten op jaarbasis organiseren.”

Laat ontdekt 

Zelf is hij pas vanaf zijn vijftigste actief op de motor: “Ik ben nu zeer actief en inderdaad op mijn vijftigste begonnen. Bij ons is de gemiddelde leeftijd negenenvijftig en dat is aan de hoge kant.” Hij geniet elke rit weer: “Het is de vrijheid om te gaan waar je wilt en te genieten van Nederland. Nederland is zo mooi.”

Zondag 

Aankomende zondag is ook de ‘Dag van de Motorrijder’: “Er zijn vanaf dit weekend weer meer motorrijders op de weg en deze dag is er specifiek voor om automobilisten daarop te attenderen. We zijn een kwetsbare groep van de automobilisten.” De weersvoorspellingen zijn goed voor aankomende zondag: “Vorig jaar hadden we slecht weer, en toen waren er vijfentwintig rijders aanwezig. We hopen nu op meer. Iedereen is welkom en wordt ontvangen met een kopje koffie.”

Luister hier het radiofragment van ‘Bijna Weekend’ terug:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn