Na vijf jaar is er weer een Wijk Expeditie

HOUTEN – Op 6 en 7 juli staat er na vijf jaar weer een Wijk Expeditie Eiland van Schalkwijk op het programma. Hiermee biedt de organisatie een podium aan theatermakers, musici en historici die een eigen verhaal verbeelden over bijzondere plekken en mensen in Houten. 

Bea Nederhoff van Theater aan de Slinger kijkt er ontzettend naar uit: “In 2019 was de eerste en laatste keer dat we het hebben georganiseerd, en dat was een groot succes. Door corona en andere belemmeringen is het er niet meer van gekomen. Gelukkig is het nu weer zover!” De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

Route
De vier locaties van de voorstellingen zijn Werk aan de korte uitweg, Anita Houtzagerij, Werk aan de Waalse Wetering en Fort Honswijk. “Door Houtense theatermakers worden er voorstellingen gemaakt met Houtenaren of mensen uit de omgeving”, aldus Bea. In Werk aan de Waalse Wetering vindt een mooie voorstelling plaats: “Dat is trouwens een prachtige locatie, een soort amfitheater van zichzelf. Hier geeft de Jeugdtheaterschool Aan de Slinger een voorstelling. De voorstelling wordt gespeeld door de jongeren uit de productieklas. Alle jongeren komen uit de omgeving van de gemeente Houten.”

Podcast
Voorafgaand aan de Wijk Expeditie gaat de organisatie langs alle locaties, wordt er gesproken met mensen achter de schermen en leer je meer over de verhalen die getoond worden gedurende de route. Deze podcasts zijn op korte termijn te luisteren op Spotify en op de website van Omroep Lekstroom.

Tijden, lunch en avondeten
De aanvang van de voorstellingen zijn elke dag om 10.30 uur of om 15:30 uur. Er zijn dus twee starttijden. Door de route te volgen zie je sowieso drie van de vier voorstellingen.  Aansluitend kunnen bezoekers zichzelf trakteren op een lunch of diner op Fort Honswijk, waar de laatste voorstelling gespeeld wordt.

Kaartverkoop
Het is mogelijk om kaarten te kopen; dat kan via de website van Theater aan de Slinger. 

Foto: Juri Hiensch

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn