Rommelmarkt Cabauw zamelt geld in voor onderhoud Heilige Jacobuskerk

LOPIK – Honderd vrijwilligers van rommelmarkt Cabauw hebben zich ingezet om geld in te zamelen voor Vrienden van de Heilige Jacobuskerk. Deze stichting zorgt voor het restaureren en onderhouden van de rooms-katholieke kerk in Cabauw.

Op de rommelmarkt liggen onder andere kledingstukken, boeken, knuffels, schoenen, lampen en bloemen. Ook staan er eetkramen op het terrein achter partycentrum en eetcafé ‘In ‘t Witte Paard’. “Het begon heel kleinschalig”, vertelt Margo Overbeek. Zij is oprichter en organisator van de rommelmarkt. “Tijdens de eerste edities verkochten we pannenkoeken op schoolpleinen, dat deden we in samenwerking met de kerk. Door de jaren heen kregen we steeds meer vrijwilligers erbij. Inmiddels is het zo groot geworden dat we het hele jaar bezig zijn met de rommelmarkt. We rijden naar mensen toe om spullen op te halen en vervolgens splitsen we die uit in containers. Maar er zijn ook meerdere momenten in het jaar dat mensen zelf goederen kunnen brengen naar inzamellocaties, waarvan de Heilige Jacobuskerk er een van is.” Rommelmarkt Cabauw viert haar 25ste editie. De vrijwilligers van het eerste uur kregen bloemen van wethouder en locoburgemeester Jan Vente, als blijk van waardering.

Heilige Jacobuskerk
Volgens het Rijksmonumentenregister is de rooms-katholieke kerk gebouwd tussen 1926 en 1928. De afgelopen jaren werden ramen gerestaureerd en het leien dak werd vervangen. “Na alle waarschijnlijkheid zal het geld van de rommelmarkt gebruikt worden voor restauraties aan het dak en glas in lood”, zegt Margo Overbeek. “De spullen die overblijven gaan naar Bosnië, Roemenië en Oekraïne. Arbeiders uit die landen werken bij boerderijen bij ons in de buurt en lieten ons weten waar de goede doelen in hun land gevestigd zijn.”

Foto’s: Jeffrey Overvoorde

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn