Samenwerking Fit4talent en bibliotheek bevordert gelijke kansen in onderwijsbegeleiding

Fit4talent en De Bibliotheek Lek & IJssel, vestiging IJsselstein, hebben op maandag 22 april officieel een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, een belangrijke stap in het bevorderen van gelijke kansen in onderwijsbegeleiding. Met deze samenwerking streven we ernaar om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin elk kind, ongeacht achtergrond, leeftijd of niveau, optimaal kan gedijen.

Fit4talent zet zich in om naast het reguliere onderwijs een stimulerende leeromgeving te creëren, waarin iedereen welkom is en gelijke kansen krijgt. In samenwerking met de Bibliotheek Lek & IJssel – bibliotheekvestiging IJsselstein wordt deze missie versterkt, met als doel om onderwijs- en studiebegeleiding toegankelijk te maken voor alle leerlingen. Soms ontbreekt het thuis aan de nodige ondersteuning, of is er simpelweg geen geschikte ruimte voor rustig studeren. In dergelijke situaties biedt de Bibliotheek, naast thuis en school, een waardevolle aanvulling als derde leeromgeving, waar leerlingen de ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben om gelijke tred te houden met hun klasgenoten.

Desgevraagd geeft een woordvoerster van de bibliotheek wat concrete voorbeelden: “Wij geven individuele begeleiding als bijlessen, studiecoaching, huiswerkbegeleiding. Maar ook een studeerplek waar een begeleider aanwezig is om vragen te beantwoorden, te helpen bij het plannen en leren. We vinden het belangrijk dat iedereen de aandacht krijgt. Geen volle klassen maar veel individuele aandacht.” Ze legt uit hoe je je dat moet voorstellen. “Leerlingen komen meestal na schooltijd naar ons toe. Er zijn diverse bevoegd docenten werkzaam en student docenten. Er is een plek voor iedereen, we sluiten niemand uit. We doen altijd eerst een intakegesprek waarin we bespreken welk doel belangrijk is, en daarna beslissen we welke dienst en soort begeleiding  het beste past.” Ze vertelt omroep Lekstroom hoe dat werkt; studeren in de bibliotheek: “Er zijn al veel studerende jongeren en kinderen in  de bibliotheek. In de grote steden zijn er zelfs studeerplekken te kort. We zien in IJsselstein ook meer toeloop de laatste jaren, sinds wij studiebegeleiding aanbieden. Studerenden die zelf ergens in de bibliotheek een plek vinden om zelfstandig te leren maar ook bij ons in de ruimte plaatsnemen om te studeren onder begeleiding. Soms is de begeleiding intensief en soms minder intensief, afhankelijk van de vraag.” Omroep Lekstroom vroeg of het gratis is, die begeleiding. “Voor leerlingen die het kunnen betalen is het niet gratis, voor leerlingen die moeite hebben met betalen willen we het ook gratis aanbieden.”

De medewerkers van Fit4talent zijn ervaren onderwijsprofessionals en staan klaar om de leerlingen te ondersteunen en begeleiden. De gezamenlijke visie van Fit4talent en De Bibliotheek Lek & IJssel is om een veilige en inspirerende omgeving te bieden waarin leerlingen hun talenten kunnen ontwikkelen en zelfvertrouwen kunnen opbouwen. Samen bundelen ze de krachten om een breder scala aan leerlingen te ondersteunen. De Bibliotheek Lek & IJssel en Fit4talent verbinden zich aan het bieden van waardevrije ondersteuning in een omgeving die open staat voor iedereen. Ze nodigen zowel zelfstandig studerenden als leerlingen met begeleidingsbehoeften van harte uit om deel te nemen aan deze nieuwe mogelijkheden in de Bibliotheek van IJsselstein, Overtoom 7.

foto via bibliotheek Lek & IJssel IJsselstein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn