Tekort aan vrijwilligers brengt Avondvierdaagse Nieuwegein in gevaar

NIEUWEGEIN – Hoewel ook deze week veel wandelaars genieten van de avondvierdaagse in Nieuwegein, zijn er op de achtergrond zorgen. De organisatie weet niet of het festijn ook volgend jaar georganiseerd kan worden.

Deze week is in Nieuwegein de 48e editie van de avondvierdaagse. ,,Het is elk jaar een ontzettend leuk evenement”, vertelt Kevin Verhoef die al veertien jaar bij de organisatie betrokken is. ,,We hebben afstanden van 5, 10 en 15 kilometer. Er doen tussen de 2000 en 2500 betaalde lopers. Op de laatste dag open er vaak meer mensen mee. Hoe is het dit jaar zou omschrijven? Gezellig, nat en chaotisch.”

Laatste avond
Donderdag (vandaag) is traditioneel de laatste avond. ,,Dan krijgen de lopers een medaille als herinnering aan de vierdaage”, weet Verhoef. ,,Kinderen worden onderweg volgehangen met snoep door hun ouders.”

Voorgaande jaren startte de avondvierdaagse bij Sportcomplex Merwestijn. Dit jaar is dat, door de verbouwing, anders. ,,Vind maar eens in Nieuwegein een geschikte plek met voldoende parkeergelegenheid.” Die werd uiteindelijk gevonden bij het ROC voor Horeca. ,,Zo ontstond er ook een leuke samenwerking. Daar is ook de mogelijkheid voor vrijwilliger om iets te drinken en te eten. Na afloop kunnen deelnemers van het toilet gebruik maken.”

Vrijwilligers
,,Ik ben met mijn 31 jaar één van de jongste vrijwilligers”, vertelt Verhoef. ,,De rest wordt gedaan door mensen die ouder zijn. We hebben eigenlijk nieuwe vrijwilligers nodig. Hoe eerder we die hebben, des te eerder kunnen we plannen maken voor volgend jaar.”

,,Als er geen nieuwe aanwas komt, komt de 49e editie van de Nieuwegeinse avondvierdaagse in gevaar. Zo nijpend is het. We hopen dus dat mensen zich melden om iets te betekenen.”

Foto: Avondvierdaagse Nieuwegein
Dit artikel is een coproductie met Ruben Driessen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn