Unanieme steun concepten planvorming Kapelse Gaard

Er is unaniem positief gereageerd in de gemeenteraad van Lopik op de planvorming voor 53 woningen die gebouwd gaan worden op de Kapelse Gaard in Lopikerkapel. De 50 woningen komen op het grondgebied van de voormalige boerderij aan Lopikerweg Oost 199. Ook komen er drie ‘ruimte-voor-ruimte’-woningen, als compensatie voor het slopen van de bedrijfsgebouwen op het agrarisch erf en een veehouderij aan de Achtersloot 33c in IJsselstein.

In november 2023 kreeg de gemeenteraad al het ontwerpbestemmingsplan te zien. Maar gisteravond moest er tijdens gemeenteraadsvergadering gestemd worden over het Stedenbouwkundig matenplan (SMP), het woonprogramma (WP) en het beeldkwaliteitsplan (BKP).

ChristenUnie-SGP, Hart voor Lopik, CDA , VVD, PvdA en Landelijk Lopik waren van mening dat ze het liefst de woningen zien gaan naar mensen die wonen in de gemeente Lopik, vanwege het woningtekort waar ze mee te maken hebben. In het woonprogramma van de Kapelse Gaard staat dat de woningen als volgt worden verdeeld: 23 voor gezinnen, 18 voor ouderen en 12 voor starters.

Door de Omgevingsverordening en de regeling Vitale Kernen van de provincie Utrecht krijgen ‘kleine kernen’ de mogelijkheid om een eenmalige uitbreiding van 50 woningen te bouwen buiten de rode contouren (bebouwde kom). Met ‘kleine kernen’ worden dorpen bedoeld die minder dan 5.000 inwoners hebben.

Wethouder Jan Vente, die de portefeuilles Ruimtelijke ontwikkeling en Volkshuisvesting heeft, hoopt dat er aankomende zomer begonnen kan worden met het bouwen van de woningen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn