Vlinderloop zaterdag in Houten

Hardloopliefhebbers, jong en oud,  kunnen zaterdag hun hart ophalen tijdens de Run2Day Vlinderloop in Houten.  Er worden een aantal afstanden gelopen: 4.4 kilometer, 10.7 kilometer, 14.8 kilometer en als klap op de vuurpijl een halve marathon van 21.1 kilometer.

De Vlinderloop wordt negen keer per jaar georganiseerd in Houten. Er worden leuke prijzen verloot. Hoofdsponsor Run2Day uit Utrecht stelt hiervoor vier bonnen beschikbaar. ,,We organiseren de loop met vijf mensen. Op cruciale punten staan leden van ons om de lopers de richting aan te geven. Ook is er iemand die bij de finish de uitslagen bijhoudt”, vertelt bestuurslid Henk Hofman. ,,Mensen kunnen terecht in het clubgebouw van de hockeyclub. Daar kunnen ze hun startnummer ophalen.” Mensen die zich zaterdagochtend inschrijven dienen twee euro extra te  betalen. De organisatie geeft er de voorkeur aan dat mensen zich uiterlijk vrijdag online inschrijven en betalen.

Coronadipje

Het evenement heeft sinds begin dit jaar een andere start en finishlocatie. ,,We starten en finishen nu vanaf de Hockeyclub Houten: sportcomplex De Meerpaal, Groene Hoon 1 in Houten”, aldus Hofman. ,,Ook het parkoers is iets veranderd, drie afstanden zijn iets ingekort, maar de halve marathon blijft in ons programma.”

Het gaat goed met de organisatie van de Vlinderloop. ,,We hebben wel een coronadip gehad”, legt Hofman uit. ,,Maar daar klauteren we nu een beetje uit. De nieuwe locatie van de start heeft nieuwe lopers aangetrokken. Na corona was het lange tijd zestig lopers per Vlinderloop, we zitten nu op gemiddeld honderd lopers. Deze editie zal vermoedelijk iets minder druk worden. Er zijn in dit weekend ook andere lopen en er is de marathon in Rotterdam.” Dat heeft invloed, want slechts een kwart van de lopers komt uit Houten. ,,Gemiddeld genomen komen lopers van dertig kilometer aan de start van de Vlinderloop.”

289e editie

De Vlinderloop van aanstaand weekend is de 289e editie. ,,Dus mensen die meelopen, komen terecht in een lange Houtense historie. Dat is wel iets om trots op te zijn.”

Het startschot valt dus bij sportcomplex De Meerpaal in Houten om 11:30 uur voor alle afstanden. Het parkoers ligt in het buitengebied van Houten en voert onder meer langs kasteel Heemstede. Voor uitgebreide informatie én het online inschrijven zie www.vlinderloop.nl.

Dit artikel is een coproductie met Danny van der Linden

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn