Vrouwen SV Houten winnen van Asperen

De vrouwen van SV Houten hebben zaterdag hun uitwedstrijd in de Derde Klasse I van Asperen gewonnen. Ondanks een slordig begin werd het 1-3.

De vrouwen van Houten wisten vooraf dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Ondanks een ruime overwinning in de eerste helft van het seizoen (5-1) staat Asperen bekend als een fysiek sterke ploeg.

Houten begon dan ook niet heel sterk aan de wedstrijd. De blauwhemden waren slordig aan de bal, mede door de druk van Asperen. Hierdoor kreeg de thuisploeg een aantal kansen en kwam het zelfs, met enig geluk, op voorsprong toen een corner er met behulp van de wind in vloog: 1-0.

De Houtense vrouwen wist zich te herpakken, maar het duurde tot vlak voor rust tot het gelijk werd een mooie pass van Maureen Wildvank benut door Kim Augustijn.
Na de thee liet Houten sterk combinatievoetbal zien, maar pas in de slotfase werd dit goede spel beloond. Toen was Wildvank degene die de hoekschop mocht nemen. Daphne Hartkamp stond klaar om de bal in de hoek te tikken: 1-2.
Asperen moest nu op zoek naar een treffer. Hierdoor kregen Houten meer ruimte om aan te vallen. Wederom was het Maureen Wildvank die een belangrijke rol speelde. Een fraaie actie van de Houtense werd door Hartkamp tot doelpunt gepromoveerd waardoor de eindstand 1-3 werd.