VVD stelt technische vragen over starterslening gemeente IJsselstein

De fractie van de VVD IJsselstein heeft technische vragen gesteld aan het college over de starterslening van de gemeente IJsselstein. Met deze starterslening helpt de gemeente starters om het gat te dichten tussen het hypotheekbedrag wat door een starter kan worden geleend en het aankoopbedrag van een eventuele gewenste woning.

De VVD hoort vanuit de praktijk, waaronder hypotheekadviseurs en makelaars, dat afgeraden wordt om een eventuele starterslening aan te vragen vanwege de duur waarbinnen de gemeente de starterslening kan regelen. Hier wordt gesproken van een regeltijd van ten minste 2 maanden vanuit de zijde van de gemeente. Gemeenteraadslid Bas van Rooijen heeft telefonisch aan omroep Lekstroom uitgelegd dat het stellen van de vragen voortkomt uit eigen ervaringen. Hij is zelf 24 en ook zoekende als starter op de woningmarkt. Hij was verbaasd over wat hij van makelaars hoorde. Hem werd afgeraden een beroep te doen op de starterslening, omdat het te lang zou duren om dat te realiseren en in de huidige woningmarkt snel beslissen erg belangrijk is. “Dat terwijl de starterslening bedoeld is om je te helpen je droomhuis aan te schaffen”, zo zegt hij.

Vragen
In deze overspannen woningmarkt is de tijd waarbinnen de financiering kan worden geregeld in veel gevallen een belangrijk component voor de verkoper bij de afweging aan wie het huis wordt verkocht. Vanuit dat belang bezien, die van de IJsselsteinse starter, stelt de VVD de volgende vragen:

  1. Wat is de gemiddelde regeltijd waarbinnen de gemeente een starterslening kan realiseren voor een starter? (Vanaf aanvraag starterslening tot aan goedkeuring en verstrekking).
  2. Welke zaken zijn van invloed op de duur van de regeltijd?
  3. Is het mogelijk om processen te versnellen in het kader van de regeltijd?
  4. In de afgelopen drie jaren: hoe vaak is een starterslening verstrekt?

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn