Wethouder Frowijn opent twee nieuwe watervelden bij Hockeyclub Houten

Wethouder Frowijn, in het blauw gekleed met een sjaaltje van Hockeyclub Houten, heeft  op zondag 7 april 2024 twee nieuwe watervelden bij Hockeyclub Houten geopend en in gebruik genomen. De twee nieuwe watervelden op veld 1 en 2 zijn op het complex aangelegd ter vervanging van de twee oude watervelden. “We kunnen weer tien jaar vooruit met de nieuwe velden”, zo vertelde Jan Jurre Harsveld van der Veen van Hockeyclub Houten. “We waren toe aan nieuwe velden.”

De oude velden hebben er 10 seizoenen gelegen. De watervelden kosten 250.000 euro per stuk, zo vertelde wethouder Ria Frowijn van Sport en Cultuur. Een dure investering voor een gemeente die weet dat ze moet gaan bezuinigen, maar de gemeente wil ook een goed verhuurder van het sportcomplex zijn. Dat moet een club dan wel goed kunnen gebruiken. Er is even overwogen om nog nieuwere modernere velden aan te leggen in verband met het milieuaspect van het watergebruik bij een waterveld. De modernere velden waren echter nog niet goed genoeg om op hoog niveau op te hockeyen. Dus is er toch voor watervelden gekozen en heeft de hockeyclub weer twee prachtige nieuwe velden. De wethouder opende veld 1 en 2 door bij veld 1 een lintje door te knippen. “Het ligt er mooi bij, zo zei ze.” Ze gaf in haar speech aan trots te zijn op sportend Houten en wenste de hockeyers nog veel plezier op hun nieuwe velden. Jan Jurre Harsveld van der Veen bedankte in zijn speech de gemeente. “Ze hebben goed met ons samengewerkt.” Hij bedankte ook de leden van de hockeyclub voor hun geduld tijdens de periode van realisatie van de velden.

foto: John van Amerongen

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn