Yousri el Kashif nog meer gemotiveerd na lintje

NIEUWEGEIN – Tijdens de jaarlijkse lintjesregen, voorafgaand aan Koningsdag, kreeg Nieuwegeiner Yousri el Kashif van burgemeester Marijke van Beukering een lintje opgespeld. In radioprogramma The Sunday Move vertelde de gedecoreerde hierover.

,,Het was een verassing voor me”, vertelt El Kashif. ,,Ik kreeg een telefoontje van mijn zoon met de vraag of ik naar het stadhuis wilde komen. Ik dacht aan een trouwerij, maar eenmaal daar was er een bijeenkomst van de gemeente Nieuwegein en werd ik naar voren geroepen.”

Na een half uur gingen El Kashif en andere mensen naar een zaal. Toen daar de deur open ging begon iedereen te klappen. ,,Dat was mooi.” Burgemeester Van Beukering had voor iedereen een woordje. ,,Ze vertelde wat ik zoal heb gedaan”, legt El Kashif uit. ,,Daarna kreeg ik het lintje. Dat was een enorme eer. Ik vond het een van de mooite momenten van mijn leven, een droom die uitkwam.”

Integratie
El Kashif, die als journalist actief is geweest, heeft veel gedaan voor integratie in Nieuwegein. ,,Rond 2003 hebben we een tijdschrift opgericht. Dat was tweetalig: Nederlands en Arabisch. Op die manier wilden we buitenlandse mensen helpen. Iedereen mag van mij zijn eigen taal, cultuur en geloof hebben, maar ik vind wel dat je moet integreren in de Nederlandse maatschappij als je hier woont.”

Vanaf 2008 is El Kashif voorzitter van de Egyptische vereniging in Nederland. ,,Ik kreeg het lintje voor mijn geschiedenis als vrijwilliger. Dat vind ik een eer.”

Feestje
De dag na de uitreiking was het Koningsdag en was er een bijeenkomst voor alle gedecoreerden. ,,Dat was een gezellige dag”, vindt Al Kashif, die een dag later werd verrast door vrienden van de Egyptische vereniging. ,,Ze hadden een feestje voor me georganiseerd. Alle vrienden en kennissen waren er: Egyptenaren, Marokkanen en Nederlanders… Heel leuk en gezellig!”

Het ontvangen van een lintje betekent voor El Kashif niet het eindstation. ,,Zeker niet! Het motiveert me om juist nog meer te doen. Ik ga door tot het einde van mijn leven.”

Beluister hier het interview met Yousri el Kashif:

Dit artikel is een coproductie met Ruben Driessen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn