Zangeres Dyde op weg naar Tivoli

Diede Vendrig (Dyde is haar artiestennaam) is in de race voor de Grote Mentos Prijs van Nederland. Met dertig andere muzikanten strijdt ze om deze belangrijke prijs in de talentenwereld. In deze ronde moet ze de top tien halen om in de halve finale terecht te komen, nadat ze de wildcardronde op nummer één was geëindigd. Eerder wonnen Typhoon en Yes-R deze prestigieuze titel. Diede is nu woonachtig in Utrecht, maar groeide op in Houten. 

Haar muziekcarrière begon in Houten, vertelt Diede in het radioprogramma ‘Breek de week’ van Ivar Sip op Omroep Lekstroom. Op de basisschool Ridderspoor ontdekte ze haar talent: “We mochten in Groep 8  ‘Idolsje’ spelen, dat was wel het moment dat ik dacht: ik kan wel zingen.” Na de basisschool ging ze naar College de Heemlanden en daar won ze twee keer de talentenjacht: “In de onderbouw en bovenbouw won ik de prijs.”

Spannend 

Diede is verrast dat ze al zo ver is gekomen: “Het is heel bizar. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik geen kans maakte om bij de laatste dertig door te dringen. De eerste ronde bestond uit 226 artiesten en daar werd ik eerste! En nu bij de laatste dertig van Nederland en sta ik op dit moment eerste.”

Viral gaan op TikTok

Diede voert via TikTok en Instagram (@dyde.music) flink campagne en is al viral gegaan: “Samen met de gitarist Thom Maurice uit de de band hebben we flink promotie gemaakt. We hebben in een bus en op Utrecht Centraal gezongen en dat heeft veel bereik gehad.”

Tivoli en Qmusic 

Als de halve finale wordt behaald komt er een droom voor Diede uit: “Als we doorgaan naar de halve finale mogen we een liveshow geven in Tivoli en mogen we een cover gaan opnemen bij Qmusic. De cover zenden ze wel pas uit als we de finale halen. We hopen natuurlijk wel dat we de finale halen, dan komt er echt een droom uit.”

Stemmen 

Het is tot en met 5 april mogelijk om te stemmen. Dat kan via de website van de Grote Mentos Prijs van Nederland. Het nummer van Dyde heet ‘Pap’.

Luister hier het interview van Ivar terug:

Weergaven: 30

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill