Leerlingen ‘De Fontein’ wandelen vrijdag voor water

Leerlingen van de Houtense basisschool De Fontein wandelen morgen (vrijdag) voor water. Dit is de laatste keer dit jaar dat het project in Houten wordt uitgevoerd. Tijdens dit project lopen kinderen van groepen 7 en 8 vijf kilometer met vijf liter water op hun rug. 

Halverwege de route, aan de Vijfwal bij de Rietplas, staan vrijwilligers klaar met water, appels en krentenbollen. ,,Die producten worden gesponsord door Albert Heijn aan Het Rond”, vertelt Michiel Meijer van Rotary Houten Castellum. ,,Normaliter is er dan ook entertainment in de vorm van muziek en een goochelaar, maar dat laatste hebben we nu achterwege gelaten omdat kinderen in een week met Koningsdag en Koningsspelen al zoveel doen dat het misschien iets te veel zou worden.”

Afrika

In totaal lopen vrijdag 180 leerlingen van De Fontein de vijf kilometer. ,,Hiermee willen we het besef kweken dat in Afrika dagelijks kinderen zo’n afstand moeten lopen om bij een waterput met water te komen. Dit is een landelijk project van Simavi waar wij al jaren aan meedoen in dit dorp.”

Meijeer is trots op de Houtense leerlingen die een veelvoud van vorige jaren bij elkaar gewandeld hebben. ,De teller staat op 9.550 euro”, zegt hij. ,,Dat geld is bij elkaar gehaald doordat kinderen zich laten sponsoren door familieleden en anderen.”

Enthousiasme

In totaal doen dit jaar 440 kinderen uit Houten mee aan het project. ,,Dat hebben we in drie momenten verdeeld”, legt Meijer uit. ,,Het is leuk om elk jaar het enthousiasme van de scholen én de leerlingen te zien om mee te doen.”

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Neppolitie actief in Lopik

LOPIK – De wijkagenten van Lopik waarschuwen op hun Instagram-account voor telefoontjes van personen die zich als politiemedewerker voordoen.  Het Instagram-account, gerund door Mike de

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn