UC Crew brengt breakdance naar Houten

UC Crew uit Utrecht brengt zondagavond Bottom Line in theater Aan de Slinger in Houten. Tijdens deze voorstelling word een demonstratie van Breakdancen gegeven.

Jorg Vonk is al jaren breakdancer bij UC Crew. ,,We zijn een groep jongens en meiden die zijn samengekomen door de passie voor dans”, vertelt hij. ,,Veel mensen breakdance, in onze subcultuur noemen we het vaak beatboying.”

Hiphop
Breakdance is een dansstijl uit de hiphopcultuur waarin veel acrobatische bewegingen worden uitgevoerd, maar ook salto en op je hoofd draaien komen voor.

Vonk is in 2010 begonnen met de dans. ,,Zelf ben ik eerst verliefd geraakt op de move, later kwam de interesse in de subcultuur en de muziek. Dat is automatisch gegaan.”

Battle
UC Crew bestaat een heel divers gezelschap. Zo zijn er mensen met verschillende opleidingsniveau en van verschillende leeftijden actief in de groep. ,,En nu is het tijd om naar de voorgrond te treden”, vertelt Vonk op de radiozender van Omroep Lekstroom. ,,We zijn aan het werk om ons niveau te verbeteren. Zondag geven we daar in Houten een demonstratie van.”

,,We doen ook battles. Dat zijn wedstrijden waarin je laat zien wat je kunt en dan wil je laten zien dat je beter bent dan de tegenstander”, legt Vonk. ,,Eigenlijk is het een beetje als een sportwedstrijd.”

Bottom Line
,,In onze voorstelling laten we de verschillende kanten van onze breakdance zien”, vertelt Vonk. ,,Daarin laten we al onze moves zien. Soms is dat behoorlijk spectaculair.” De voorstelling duurt ongeveer een uur. Aanvang is 15.00 uur.

Dit artikel is een coproductie met Ruben Driessen.

Beluister hier fragment met Jorg Vonk:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn