‘Mesija’; een persoonlijk boek van Frank Geerds

NIEUWEGEIN – In het radioprogramma de Sunday Move was Frank Geerds te gast. Hij heeft een boek geschreven genaamd ‘Mesija’. Een zeer persoonlijk verhaal, waar zijn jongere broertje centraal staat.  

Zijn broertje overleed al op 16-jarige leeftijd: “Na vijf jaar ziekte is hij in 2000 overleden. Hij was te ziek om nog geholpen te worden en we hebben toen helaas afscheid van hem moeten nemen.”

Ronald McDonald Huis
Het gezin woonde toentertijd in Groningen: “Een jaar of 25 geleden kwam mijn gezin in het Ronald McDonald Huis te wonen. Ik was toen student, begin 20. Mijn broertje lag toen in het ziekenhuis en daar hebben we veel meegemaakt. Wij hebben daar ongeveer drie jaar gewoond. Na een jaar of 20 kriebelde het zo erg dat ik het verhaal op papier wilde zetten, en dat heb ik als roman gedaan. Het leven van ons gezin staat hierin wel centraal.”

Band met zijn broertje
Frank had aan bijzondere band met zijn broertje: “Hij was een paar jaar jonger en was een nakomeling. Onze band was hecht, we sliepen bijvoorbeeld op een gedeelde kamer. Onze moeder had nog net een wandje er tussen gezet voor een beetje privacy. Hij had toen al veel aandacht nodig, aangezien hij een vorm van autisme had en had daarom veel structuur nodig, maar hij gaf onvoorwaardelijke liefde aan je.” Hij denkt nog veel aan hem terug: “Zeker nu het boek uit is gekomen, denk ik heel veel aan hem. Ik sta met hem op, en ga ermee naar bed. Dat is altijd zo geweest.”

Per ongeluk een boek
Frank had heel veel behoefte om het verhaal op papier te zetten: “Ik ben gewoon gaan schrijven wat ik voelde. Ik zat ook in een verwerkingsproces, maar ik wilde geen autobiografie schrijven. Toen was het na een jaar schrijven opeens af.” Hij zat ook in een rouwverwerking, maar ook in de ontkenningsfase: “Ik heb daar lang in gezeten. Ik heb altijd hoop gehouden dat het goed ging komen, elke strohalm grijp je aan. Het is te belachelijk voor woorden dat een jongen van 16 sterft. Dat paste gewoon niet in mijn hoofd.”

Muntplein
Het boek ligt ook in de winkel in Nieuwegein: “Daar ben ik ook wel trots op. Je begint eraan en je weet niet waar het eindigt. Dan heb je opeens iets tastbaars. Ik ben de partijen die hebben geholpen, ook echt dankbaar voor deze kans. Het is natuurlijk online te bestellen, maar het ligt ook in de Bruna aan het Muntplein op de tafels. Alle royalty’s gaan naar het Ronald McDonald Huis, want daar heb ik goede herinneringen aan en die doen ontzettend goed werk.”

Luister nu het fragment terug uit de Sunday Move, waar hij ook een passage voorleest: 

Foto: Frank Geerds 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn