Akkoord Souvereinburg getekend: voel je thuis in de Muntenbuurt

NIEUWEGEIN – Dinsdag is het Akkoord Souvereinburg en omgeving ondertekend door Lister, Woonin, Movactor en de gemeente Nieuwegein. Zij werken samen in een ‘community aanpak’ rondom dit appartementencomplex, waar jongvolwassenen met en zonder psychische kwetsbaarheid wonen. Hierdoor kunnen bewoners elkaar ontmoeten, meedoen en zich thuis voelen in de Muntenbuurt.

Bewoners kunnen prettig wonen in een veilig, schoon gebouw waarin het Muntpunt blijft als ontmoetingsruimte. Door de combinatie van vragende en dragende bewoners helpen zij elkaar en kan iedereen meedoen op zijn of haar manier. Ook is er aandacht voor een goede verbinding met de buurtbewoners en met de zorg- en welzijnsorganisaties in de Muntenbuurt.

Communitiy coach
Irma is Community coach. Zij legt uit hoe de aanpak werkt:,,Doordat bewoners elkaar ontmoeten op het Muntpunt raken ze betrokken bij elkaar en kijken ze naar elkaar om. Zo ontstaat er meer saamhorigheid, waardoor mensen ook mee gaan doen aan andere activiteiten in de buurt.”

Bewoner Simon vertelt:,,De deur van het Muntpunt staat altijd open. Daardoor ben ik actiever dan ooit gedacht! Ik organiseer een spellenavond, help in de moestuin en drink graag gezellig een kop koffie mee.”

Zelfstandig wonen
De afspraken in het Akkoord Souvereinburg volgen uit het omgevingsprogramma Wonen en de Samenwerkingsagenda Thuis in de Wijk. Het akkoord heeft een looptijd tot 2030. Het doel is dat meer mensen met een (psychische) kwetsbaarheid prettig zelfstandig wonen in de wijk.

Foto: Gemeente Nieuwegein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn