Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met geschikte daken van een sociale huurwoning in Houten al zonnepanelen op hun dak laten leggen, maar nu is het ook mogelijk voor huurders op wiens dak geen panelen kunnen worden gelegd om te profiteren van goedkope zonnestroom. 

Gedeputeerde Huib van Essen, wethouder Daan Vermeulen en Manager Wonen Matthijs Aalders zetten 4 juni hun handtekening onder een inspanningsverklaring.

Beschikbaar stellen
Sander Bos van Woonin Houten is tevreden met de nieuwe constructie: “Woonin stelt zijn daken van grote appartementengebouwen van grote gebouwen aan een coöperatieve vereniging, die daar zonnepanelen op gaat plaatsen.”

Stroom
“Dit project werken we samen met een coöperatieve vereniging, en die werkt samen met Greenchoice. Greenchoice koopt de stroom in, en verkoopt het aan de leden van de coöperatieve vereniging”, aldus Sander Bos.

Deelnemen
Het is eenvoudig om hier aanspraak op te maken: “Het is simpel om voor de huurders om deel te nemen. Je kan voor 1 euro lid van de coöperatieve vereniging en dan komt Greenchoice met een aantrekkelijk aanbod.”

Foto: Jon Nellestijn

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn