IJsselsteins duo maakt nieuw nummer

IJSSELSTEIN – Het IJsselsteinse duo (Bart en Robin) BENR heeft een nieuw nummer uitgebracht. Het tweetal, dat bekend werd door de Utrechtse parodie van het nummer ‘Amsterdam’ van Flemming, heeft dit nummer afgelopen vrijdag gelanceerd: ‘Het geluid van stilte’. 

“We krijgen elke vrijdag bij 100%NL een opdracht van luisteraars, waar we in 24 uur een nummer moeten schrijven. We kregen deze keer de vraag of we het over vaderdag konden schrijven”, vertelt Robin aan Dennis Ek en Marcel Pera in het programma ‘Oorgetuigen’ van Omroep Lekstroom.

Vaderdag
En daar zit een bijzonder verhaal achter: “En dat had deze keer een wat zwaardere lading. Het was mijn eerste vaderdag zonder mijn vader. Mijn vader is helaas precies een jaar geleden overleden. Dus dat is een heel bijzonder liedje geworden en dat sloeg heel erg aan bij andere mensen. Het nummer heet ‘geluid van stilte‘.”

Kracht van Muziek
Robin vervolgt: “We besloten dus om het uit te brengen. Het is ook het mooie van muziek maken. Het kan verhalen vertellen en dat resumeert met andere mensen. Als je je eigen gevoel kan vangen in woorden en muziek en dat dan wat met andere mensen doet.” Bart is het hier volledig mee eens: “Als je zoiets persoonlijks kwijt kan, dan is dat mooi. Het is persoonlijk geworden, en het is ook een stukje verwerking. Ik ben blij dat ik Robin hiermee heb kunnen helpen.”

Vriendschap
Bart en Robin zijn al lang vrienden: “Het is ook de kracht van onze vriendschap en bijzonder om samen te doen. Dat we dit nummer samen in 24 uur hebben geproduceerd is prachtig”, sluit Bart het gesprek af.

Luister hier het hele fragment terug uit het programma Oorgetuigen van 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn