Autobezitters krijgen langer een vervangende auto

NIEUWEGEIN – De gedupeerde autobezitters van de parkeergarage in het St. Antonius Ziekenhuis mogen tot september gebruik maken van een vervangende auto. Dat hebben Q-Park, Primevest en het ziekenhuis in goed overleg besloten. 

Het is vandaag exact een maand geleden dat de hellingbanen in de parkeergarage instortten. Hierbij vielen geen slachtoffers.

Blij
De drie partijen zijn blij met deze overeenkomst, omdat hiermee het acute vervoersprobleem van de getrokken blijft opgelost. De autobezitters blijven gebruik maken van een leenauto. De garage is sinds het ongeluk afgesloten, onder meer voor het onderzoek van de Onderzoeksraad van de Veiligheid (OVV).

143 auto’s
In totaal stonden op het moment van het incident 143 auto’s in de garage, het overgrote deel van medewerkers. Vorige week zijn er vijftien auto’s geborgen die op de begane grond in de veilige zone stonden. Voor de overige auto’s op hogere etages heeft Q-Park een bergingsplan voorbereid, dat uitgevoerd wordt zodra het Bouwtoezicht van de gemeente Nieuwegein de garage daarvoor vrijgeeft. Toegang hiervoor is pas mogelijk nadat de veiligheid is vastgesteld door constructieve experts van betrokken partijen en gemeente Nieuwegein haar goedkeuring hierop heeft gegeven.

Foto: Omroep Lekstroom 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn