Bouw restaurant in Nieuw Wulven gaat van start

HOUTEN – De langverwachte bouw van het restaurant in recreatiegebied Nieuw Wulven gaat eindelijk van start. In de week van 12 augustus 2024 beginnen de voorbereidende grondwerkzaamheden voor de fundering van het gebouw en het omliggende terrein. Het casco van het gebouw wordt naar verwachting in december 2024 opgeleverd. 

“Het gaat nu echt gebeuren, de schop gaat de grond in. Na vele uren ontwerpen, tekenen en overleggen gaat de bouw van het duurzame restaurant in augustus van start. Het is geweldig hoe enthousiast er gereageerd wordt op op de komst van Wereld van Weelde. Ik ben alle betrokken partijen, zoals de gemeentes en Staatsbosbeheer heel erg dankbaar voor de bijzonder prettige samenwerking,” aldus een enthousiaste eigenaresse Saskia Hagedoorn.
Bouwvergunning
Ondernemer Saskia Hagedoorn presenteerde in maart 2024 haar plan ‘Wereld van Weelde’ aan de inwoners en belangstellenden uit Houten en Bunnik. Dit plan omvat een restaurant, moestuin en diverse voorzieningen die het recreatiegebied een impuls zullen geven en de natuur versterken. De bouwvergunning werd op 15 maart 2024 verleend.

Twee verdiepingen
Het restaurant komt naast het speelbos en zal uit twee verdiepingen bestaan met een terras aan het water. De benedenverdieping (400m²) biedt ruimte aan de keuken, het restaurant en een activiteitenruimte. Op de bovenverdieping (300m²) komen vergaderruimtes en ruimtes voor workshops. Het gebouw wordt grotendeels zelfvoorzienend door goede isolatie en een duurzame energie-installatie.

Van start
De voorbereidende werkzaamheden beginnen in de week van 12 augustus 2024. Dit omvat het grondwerk voor de fundering, het egaliseren van het perceel voor de moestuin en het verwijderen van een deel van de wal van het speelfort om verbinding met het restaurant te maken. In de week van 19 augustus starten de heiwerkzaamheden, die één à twee dagen duren. Alle werkzaamheden vinden plaats op werkdagen en soms op zaterdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. De bouw is naar verwachting voor kerst 2024 klaar. Daarna volgt de afwerking binnen en buiten, inclusief de aanleg van duurzame installaties, de keuken, het terras en de moestuin. Ook worden voorzieningen in het speelfort vernieuwd en extra groen aangeplant.

Halverwege 2025 opent het restaurant, inclusief vergaderfaciliteiten, zijn deuren voor het publiek.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn