Tandemwielrenners Vincent ter Schure en Timo Fransen voor de derde keer naar Paralympische Spelen

HOUTEN – Tandemwielrenners Vincent ter Schure en Timo Fransen zijn voor de derde keer geselecteerd voor de Paralympische Spelen. Na hun successen in Rio de Janeiro en Tokio gaan de twee in Parijs opnieuw voor het hoogst haalbare. Hun hoofddoel is de tijdrit op de weg.

Ter Schure (44) uit Houten en Weurtenaar Fransen (37) knokten zich in mei tijdens de UCI World Cup in Oostende definitief naar een plekje in de paralympische ploeg voor Parijs. “We wisten dat we daar moesten presteren en dat hebben we gedaan,” blikt Ter Schure terug. “Dat bewijst maar weer eens dat we kunnen pieken op het moment dat het moet.” De twee werkten de afgelopen maanden ook aan hun materiaal. De nieuwe tandem die ze hebben ontwikkeld bleek in de windtunneltest sneller dan hun oude model. Fransen zegt: “Daar valt ook alles op z’n plek.”

Baan en weg
Ter Schure en Fransen waren in 2016 goed voor goud en twee zilveren medailles. In Tokio wonnen ze ook goud en zilver. Net als op die twee Spelen komen ze ook in Parijs in actie op de baan en de weg. “We zijn enorm gebrand om te presteren. De concurrentie is sterk en dat zijn wij ook,” glimlacht Ter Schure. “Het baantoernooi zien we als voorbereiding op de wegonderdelen; zo deden we het in Tokio ook. De tijdrit op de weg is ons hoofddoel, samen met de wegwedstrijd.”

Hoogtestage
Over een week vertrekken Ter Schure en Fransen naar het Franse Tignes voor een hoogtestage. Dat is het startpunt voor hun voorbereiding op de Paralympische Spelen. In Parijs strijden ze op 29 augustus tijdens de individuele achtervolging om de medailles, op 4 september is de tijdrit op de weg en 6 september is de wegwedstrijd.

Foto: Mathilde Dusol 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn