Op zoek naar vleermuizen in Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Op 23 augustus organiseert het Natuurkwartier in Nieuwegein ‘De Nacht van de Vleermuis’, een unieke kans om op zoek te gaan naar vleermuizen onder begeleiding van stadsecoloog Friso Ockhuizen. Tijdens deze excursie maken deelnemers gebruik van bat detectors, speciale apparaatjes waarmee de geluiden van vleermuizen hoorbaar worden gemaakt.

Loes van Tuijl van het Natuurkwartier kijkt ernaar uit: “Deze zomer hebben we de natuur in de stad verkend, aangezien ons park nog gesloten is. De Nacht van de Vleermuis is de afsluiter van deze reeks.”

Experts
De avond begint bij de kinderboerderij, waar de deelnemers worden ontvangen. “Er zijn drie experts aanwezig die meer vertellen over vleermuizen. Eén van hen is Friso Ockhuizen, onze stadsecoloog. Hij legt uit hoe de bat detectors werken. Vleermuizen communiceren op een toonhoogte die voor mensen onhoorbaar is, maar met deze apparaatjes kunnen we hun geluiden toch waarnemen,” vertelt Loes.

Spotten
Volgens de weersvoorspellingen belooft het op 23 augustus mooi weer te worden, wat essentieel is voor het spotten van vleermuizen. Loes legt uit: “De kans dat je vleermuizen hoort, is groot bij mooi weer. Bij regen is die kans echter veel kleiner. Met het verwachte goede weer hopen we dan ook veel vleermuizen te kunnen spotten.”

Meedoen
Dankzij de inzet van een extra expert zijn er meer plaatsen beschikbaar voor de excursie: “Door de extra begeleiding kunnen er nu 35 kinderen mee, terwijl er oorspronkelijk maar 25 plekken waren. De excursie is gericht op kinderen, maar ouderen zijn natuurlijk ook van harte welkom.”

Wil jij je meedoen aan ‘De nacht van de Vleermuis’? Dat kan via de website van Natuurkwartier.

Luister hier het hele fragment tijdens het radioprogramma Weekenze! terug op Spotify: 

Foto: Envato 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

Verwonderen met Henk Gilhuis

HOUTEN – Houtenaar Henk Gilhuis heeft een nieuw boek geschreven. Dit keer geen vakliteratuur, maar een poëtische dichtbundel getiteld Voorbijwoorden. In zijn gedichten neemt Henk

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn