Gratis fruitboom voor inwoners van Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Inwoners van Nieuwegein kunnen binnenkort een gratis fruitboom ophalen. De actie wordt georganiseerd door Plan Boom Utrecht en de gemeente. Op zaterdag 2 november 2024 kunnen bewoners een appel-, peren- of kersenboom afhalen op een centrale locatie.

Deze unieke actie stelt inwoners in staat om hun eigen fruit te kweken en tegelijkertijd hun tuin te vergroenen en van schaduw te voorzien.

Plan Boom
Plan Boom Utrecht, een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Utrecht, zet zich in voor het planten van zoveel mogelijk bomen in de provincie. In samenwerking met gemeenten, bedrijven en woningcorporaties worden acties georganiseerd om de provincie te vergroenen. Deze specifieke uitdeelactie wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Nieuwegein.

2 tot 4 meter
Een fruitboom geeft niet alleen vers fruit, maar ook schaduw en groen in de tuin. Appel- en perenbomen worden 2 tot 4 meter hoog. Kersenbomen kunnen nog iets groter worden. De bomen zijn biologisch gekweekt door Boomkwekerij Boomkroon uit Leersum.

Gratis
De fruitbomen kosten normaal €30, maar inwoners van Nieuwegein krijgen ze nu gratis. Aanmelden kan tot zondag 27 oktober 2024 via de website van Plan Boom. De fruitboom kan op zaterdag 2 november worden opgehaald.

Foto: NMU

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

Verwonderen met Henk Gilhuis

HOUTEN – Houtenaar Henk Gilhuis heeft een nieuw boek geschreven. Dit keer geen vakliteratuur, maar een poëtische dichtbundel getiteld Voorbijwoorden. In zijn gedichten neemt Henk

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn