Floortje Kuik winnaar eerste etappe; nu dinsdag alleen in het geel

HOUTEN/SCHALKWIJK – Het wielervakantiefestijn voor kinderen van 8-12 jaar, de Tour de Schalkwijk, is in volle gang. Op maandag 15 juli werd de eerste etappe gefietst. Floortje Kuik wist deze te winnen en start morgen in de befaamde gele trui. Voor Floortjes concurrenten die vandaag achter het net visten, zijn er morgen nieuwe kansen. 

Tourspeaker Joost Geerdes: “Op de Achterdijk ontstond er een kopgroep van acht renners waarbij afwisselend de gele truidragers op kop reden.” Luuk Veld en Floortje Kuik droegen beiden een gele trui omdat ze zondag met dezelfde tijd als eerste eindigden in de individuele tijdrit. “Bij fort Honswijk gaf Floortje gas en werd de kopgroep verkleind tot 5 renners. Deze kopgroep bleef kop over kop rijden tot aan de streep. Daar won Floortje de sprint.”

Favorieten
De strijd om de topposities was hevig. Luuk Veld en Kay de Wit eindigden maandag als tweede, terwijl Bobbie Veen de derde plaats veroverde en Rinse Copier als vierde finishte. De favorieten van zondag zijn nog volop in de race voor de eindzege. Bobbie Veen is een nieuwe naam om in de gaten te houden.

Bergklassement
De etappe van vandaag omvatte twee beklimmingen van de Lekdijk, waar punten te verdienen waren voor het bergklassement. Luuk Veld behaalde de meeste punten tot nu toe, met Floortje Kuik op de tweede plaats in dit klassement.

De rit van morgen
Morgen belooft opnieuw een spannende dag te worden in de Tour de Schalkwijk. De renners starten bij Pand Pannenkoek en leggen een parcours van 17,1 kilometer af, waarbij ze twee keer de Lekdijk moeten beklimmen. De strijd om de gele trui en het bergklassement gaat verder, en de jonge renners staan te popelen om opnieuw te schitteren.

Foto: finish maandag Floortje Kuik op Jhr. Ramweg via Tour de Schalkwijk en René van den Brandt

Meer foto’s van deze etappe vind je op  bit.ly/TdS24Maandag.

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn