Onthulling van nieuw Veteranenmonument in Lopik: Een eerbetoon aan veteranen en hulpverleners

LOPIK – Op zaterdag 14 september 2024 is het nieuwe Veteranenmonument onthuld bij dorpshuis De Schouw in Lopik. Het monument is ontworpen door Nieuw-Guinea veteraan Arie Langenberg. Het dient als eerbetoon aan alle veteranen, met speciale erkenning voor hen die lijden aan PTSS. Leerlingen van de Lopikse basisscholen zorgen voor het onderhoud van het anjerperk bij het monument. Zo ontstaat er een mooie verbinding tussen generaties en blijft de herinnering aan veteranen levend.

Paul Werensteijn, teamleider Veiligheid van de gemeente Lopik, leidde de ceremonie. Burgemeester Laurens de Graaf sprak namens de gemeente. Hij benadrukte het belang van erkenning en dankbaarheid voor hulpverleners die dagelijks zorgen voor onze veiligheid.

Een bijzondere toespraak
Een van de meest indrukwekkende momenten tijdens de onthulling was de toespraak van Bianca Langenberg, die sprak namens haar vader Arie Langenberg. Ze vertelde over de betekenis van de letter “V” op de piramide van het monument, die staat voor Veteranenmonument, Vrede en Verbinding. Voor haar persoonlijk symboliseerde de “V” ook Vader. Haar emotionele woorden raakten alle aanwezigen en gaven de ceremonie een extra persoonlijke lading.

Officiële onthulling
De heer Langenberg en kinderburgemeester Jessie Broekhuizen hesen respectievelijk de Veteranenvlag en de Nederlandse vlag, terwijl trompettist Hans Simons de reveille speelde. De officiële onthulling werd verricht door leerlingen van de Lopikse basisscholen. Zij plantten symbolisch een plantje in het bloemperkje en knipten de linten door. De ceremonie werd afgesloten met het Wilhelmus.

Foto: gemeente Lopik/Dion Oosterbeek 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn