Voordracht over internationaal kunstproject ‘Strasse des Friedens’ in Museum IJsselstein

IJSSELSTEIN –  In een wereld waarin vrede steeds meer onder druk staat, is het een uiterst actueel thema. Op woensdagavond 16 oktober geven kunstenaars Henk Wijnen en Wim van Sijl een bijzondere voordracht in Museum IJsselstein. Tijdens deze avond delen zij ervaringen over hun deelname aan de internationale kunstroute Strasse des Friedens (De Weg voor de Vrede). IJsselstein staat al meer dan 10 jaar op de Europese landkaart van deze internationale kunstroute.

In 2013 zijn Wijnen en Van Sijl met hun eigen kunstproject Monument of Mankind officieel partner geworden van de bijzondere beeldenroute die zich uitstrekt van Moskou tot de Normandische kust, en waarop inmiddels 600 kunstwerken staan. Als Nederlandse partners werken ze aan Nederlandse verbindingen. “Wijnen en Van Sijl werken aan de Weg voor de Vrede”, aldus Wim van Sijl.

Boogbrug Vianen
Zo hebben zij de -inmiddels verdwenen- oude boogbrug bij Vianen in 2015 aangewezen als ‘Vredesbrug’ en werken ze momenteel aan het project De 100 Sculpturen van Schijndel, dat in 2024 voltooid zal worden.

Notarieel vastgelegd
Wijnen heeft in augustus de totale beeldenroute in Duitsland notarieel gereserveerd voor zijn conceptuele planeet R#2050, een nog te ontdekken levensvatbare planeet die een kosmische toekomst symboliseert.

Kunstruimte Coal.2
“Het belooft een unieke voordracht te worden waar twee ouwe rotten zullen spreken in tal van lichtbeelden”, aldus Van Sijl. “Er hebben zich inmiddels al 25 gasten aangemeld”, voegt hij toe. De performance begint om 20.00 uur in het museum aan de Walkade en de toegang is gratis, maar reserveren is verplicht via info@wimvansijl.eu.

Daarnaast is er tot eind oktober 2024 in Kunstruimte Coal.2, Walstraat 6 in IJsselstein, een reflectie op de Strasse des Friedens te bezichtigen.

Foto: Wim van Sijl

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn