Tafeltennistalent Anisa motiveert leerlingen Toonladder Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Het 12-jarige tafeltennistalent Anisa Awwad keerde even terug naar haar oude basisschool in Galecop om ruim 100 kinderen te inspireren met haar passie voor sport. Tijdens een speciale presentatie vertelde Anisa de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 over haar ervaringen als topsporter in wording. Dit deed ze als onderdeel van het project ‘Missie 1 voor 100’ van het Yvonne van Gennip Talent Fonds.

Gezonde voeding
Anisa deelde haar verhaal over wat het betekent om topsporter te zijn. Ook benadrukte ze het belang van gezonde voeding en beweging. Ze liet onder andere een clip van Zappsport zien om de kinderen een kijkje te geven in haar sport. Het enthousiasme van de kinderen was groot. Ze waren nieuwsgierig naar Anisa’s trainingsschema en wilden weten hoeveel bekers ze al had gewonnen.

Balletje in de lucht
Na de presentatie werden de kinderen actief betrokken. Gewapend met batjes en pingpongballetjes gingen ze in de klas aan de slag met een opdracht. Wie kan het balletje het langst in de lucht houden? Dit leverde hilarische situaties op, met enkele balletjes die zelfs tegen het plafond belandden. Tijdens de pauze nam Anisa de kinderen mee naar buiten voor een fanatiek potje ‘rond de tafel’, waarbij vooral de meiden vol enthousiasme meededen.

Maatschappelijke waarde
Anisa’s bezoek had een blijvende impact. Meerdere kinderen kwamen naar tafeltennisvereniging TTVN voor een proefles, waar ze samen met Anisa en haar trainer de fijne kneepjes van het tafeltennis konden leren. Voor Anisa zelf was het niet alleen een kans om haar liefde voor de sport te delen, maar ook om te leren hoe ze een clinic moet geven en de maatschappelijke waarde van sport en bewegen kan uitdragen. Zo combineerde ze haar topsportambities met ledenwerving voor TTVN.

Topsporttalentschool
Anisa zit sinds dit jaar op de Topsporttalentschool in Utrecht, waar ze haar sportieve ambities kan combineren met haar schoolwerk. Om haar dromen waar te maken, is ze op zoek naar sponsoren. Ze wil dit jaar grote stappen zetten door deel te nemen aan extra toernooien, privélessen te volgen en naar trainingskampen te gaan. Geïnteresseerden kunnen haar steunen via het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Anisa’s reis naar de top is ook via Instagram te volgen: @anisa_tafeltennis.

Met haar vastberadenheid en enthousiasme weet Anisa niet alleen tafeltennis, maar ook een gezonde levensstijl op een inspirerende manier over te brengen op de jongere generatie. Een mooi voorbeeld van hoe topsport niet alleen prestaties, maar ook inspiratie brengt!

Foto: TTVN

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn