SV Lopik verliest thuis van UVV 1 na spannende wedstrijd (0-1)

LOPIK – SV Lopik heeft zaterdag thuis met 0-1 verloren van UVV 1. Door dit resultaat staat Lopik na 2 wedstrijden met nul punten op de twaalfde plaats terwijl UVV aan de leiding gaat met zes punten. De aftrap was om half drie, met behoorlijk veel toeschouwers om het thuisteam aan te moedigen.

Valse start
De wedstrijd begon dramatisch voor Lopik, want al in de derde minuut kwam UVV op voorsprong. SV Lopik kreeg een kans om snel terug te komen, maar Thomas Bakker miste in de vijftiende minuut een penalty. Bij dit moment raakte de keeper van UVV geblesseerd na een botsing, maar nadat het spel even stil lag, kon hij weer verder.

Spanning blijft in de 2e helft
Ondanks verschillende pogingen van Lopik bleef het 0-1 tot aan de rust. Na de pauze werd de strijd feller. In de 55e minuut kreeg Toni van Ieperen van SV Lopik een gele kaart na een harde overtreding met een gestrekt been. Een minuut later kwam Lopik bijna op een 0-2 achterstand, maar een kopbal van UVV werd net van de lijn gehaald.

Kaartenregen en debuut voor Wessel Sangers
Thomas Bakker kreeg in de 61e minuut opnieuw een tegenslag te verwerken toen hij geel kreeg na een harde tackle. De wedstrijd werd steeds grimmiger, en ook UVV kreeg in dezelfde periode een gele kaart.

Rode kaart
In de 81e minuut maakte Wessel Sangers zijn debuut voor SV Lopik, maar ook hij kon geen verandering in de stand brengen. In de slotfase kreeg UVV-speler nummer 11 rood voor tijdrekken, maar ondanks dat konden de bezoekers hun voorsprong vasthouden. SV Lopik kwam niet meer tot scoren en de eindstand bleef 0-1.

Dave van de Akker werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’ voor zijn harde werken, maar het team moest zonder punten van het veld stappen.