Buitengebied krijgt toekomstvisie: denk mee tot 6 oktober

HOUTEN – Na maanden gesproken te hebben met inwoners, medeoverheden en ondernemers uit het buitengebied heeft de gemeente een conceptagenda voor het buitengebied klaar. Iedereen krijgt tot 6 oktober om erop te reageren.  

Naast verschillende bijeenkomsten heeft de gemeente ook via het online platform Houten Praat Mee om meningen gevraagd. Wethouder Van den Berg: “Er is ontzettend veel meegedacht door de samenleving. De belangrijkste thema’s die naar voren zijn gekomen, zijn Open, Groen, Leefbaar en Agrarisch. In de komende periode zal alle input worden verwerkt in een visie, waar de gemeenteraad in december over zal beslissen.”

Korte en lange termijn
Er zijn zoveel ideeën ingebracht dat het niet mogelijk is om alles te realiseren. “We zullen keuzes moeten maken. Niet alles is betaalbaar of haalbaar. In de visie zullen we doelen stellen voor zowel de korte als de lange termijn.” Voorbeelden van inbreng zijn: het versterken van het verenigingsleven, het maatschappelijk herbestemmen van leegstaande agrarische gebouwen, lokaal produceren en consumeren, het beleefbaar maken van cultureel erfgoed zoals de Hollandse Waterlinie, en gefaseerd bouwen in de dorpen.

Omgevingsvisie
Uiteindelijk zullen zoveel mogelijk wensen worden opgenomen in de Omgevingsvisie, waarin wordt beschreven wat straks wel en niet mogelijk is in het buitengebied. Wil je hier nog invloed op uitoefenen dan kan dat nog tot 6 oktober op www.houtenpraatmee.nl Daarna gaat de gemeenteraad er een besluit over nemen. 

Foto Ageeth Vernooij 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn