Geen tijdelijke woningen aan Noord IJsseldijk

IJSSELSTEIN – Het plan om 100 tijdelijke flexwoningen te plaatsen aan de Noord IJsseldijk in IJsselstein gaat niet door. Zowel Cazas Wonen als de gemeente IJsselstein hebben besloten het project stop te zetten vanwege financiële problemen.

De wethouder voor wonen, Edwin Tas, betreurt deze ontwikkeling. “Het is erg jammer dat het financiële plaatje niet rondkomt. We hebben gezamenlijk de conclusie moeten trekken dat het helaas niet haalbaar is,” zegt Tas.|

Flexwoningen
De gemeente was al ver gevorderd met voorbereidende onderzoeken naar de locatie en de plannen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in dit deel van de Noord IJsseldijk. De flexwoningen waren bedoeld als een gedeeltelijke oplossing voor de woningnood in IJsselstein. Tas wijst erop dat veel mensen moeite hebben om een woning te vinden. Hoewel de woningen er niet komen, blijven de investeringen in de verkeersveiligheid doorgaan, maar worden aangepast aan de nieuwe situatie.

Teleurstelling
Ook Cazas Wonen deelt de teleurstelling over het afblazen van het project. “Er is een grote behoefte aan betaalbare, sociale huurwoningen in IJsselstein,” zegt Saar Spanjaard, directeur van Cazas Wonen. “Onze flexwoningen, die wij Buurtklik noemen, zijn een oplossing voor jongeren, starters en specifieke doelgroepen. Dit project zou echter een grote investering vergen van zowel Cazas Wonen als de gemeente, en we moeten verantwoord omgaan met onze beperkte middelen. We hadden onvoldoende garanties, bijvoorbeeld over de herplaatsing van de woningen na 15 jaar, om het project door te zetten. Het is erg jammer dat we vooral jonge mensen, die graag in IJsselstein willen blijven wonen, moeten teleurstellen.”

Alternatieven
Hoewel het project aan de Noord IJsseldijk is stopgezet, blijft de gemeente zoeken naar alternatieve locaties voor flexwoningen. Het college onderzoekt momenteel de mogelijkheid om minstens 100 flexwoningen op het Podiumterrein te plaatsen. Deze woningen zouden kunnen helpen om de woningnood in IJsselstein te verlichten. Op 24 september heeft het college het Podiumterrein aangewezen als nieuwe projectlocatie voor de flexwoningen, en de gemeenteraad is hiervan op de hoogte gebracht. Het doel is om de 100 flexwoningen voor eind 2025 te realiseren.

Onduidelijk
Het is op dit moment nog onduidelijk of er in de toekomst ooit flexwoningen aan de Noord IJsseldijk zullen komen. De gemeente heeft omwonenden en de gemeenteraad op 2 en 3 oktober per brief geïnformeerd dat er geen flexwoningen op het terrein ten noordwesten van het IJVO-terrein zullen worden geplaatst. De focus ligt nu op het Podiumterrein als potentiële locatie voor flexwoningen.

Foto: Google Earth

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn