Fietsersbond Houten organiseert reparatieactie voor fietsverlichting

HOUTEN – De Fietsersbond Houten organiseert op zaterdag 5 oktober een gratis reparatieactie voor fietsverlichting. Van 11:00 tot 16:00 uur kunnen inwoners hun fietsverlichting laten herstellen op het Rond in Houten. Dit initiatief, dat inmiddels voor het tiende jaar op rij plaatsvindt, heeft als doel de veiligheid van fietsers te verbeteren tijdens de donkere herfst- en wintermaanden.

“Er komen meestal wel honderd mensen op af” vertelt Jan Peter Westein van de bond. “Soms met een los snoertje, maar vaker blijkt men de lege batterij niet vervangen te hebben, waardoor het hele lampje het niet meer doet.” De arbeid is gratis, je hoeft alleen voor het materiaal te betalen. 

Veilige fietspaden
De Fietsersbond maakt zich met 272 leden al decennia druk om veilige fietspaden in de gemeente. “Hierover hebben we veel overleg met de gemeente, vooral bij de aanleg van nieuwe wijken. In het begin waren niet alle fietspaden op elkaar aangesloten, we hebben geholpen een mooi fietsnetwerk aan te leggen.” 

Paaltjes
Afgelopen jaren heeft de Fietsersbond zich bemoeid met de wildgroei aan paaltjes op de fietspaden. “We hebben heel wat paaltjes weg gekregen. Nu zijn we bezig er weer een paar terug te krijgen: op gevaarlijke plekken zijn buigbare paaltjes neergezet voor de hulpdiensten, maar die blijken permanent plat te liggen.”

Een grote wens is om fietspaden naar omliggende plaatsen te realiseren. “Er ligt nu een vrij liggend fietspad naar ‘t Goy, dat willen we doortrekken naar de Goyerbrug. Liefst tot aan Wijk bij Duurstede.” Meer informatie op www.houten.fietsersbond.nl  

Foto: Fietsersbond Houten 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn